Dienstenbond CNV

Herstructurering IKON
29-04-2005

Een week geleden ontving CNV Dienstenbond van uw directeur de aanzegging van een kennelijk noodzakelijke herstructurering van de IKON. Deze schriftelijke aanzegging was voor CNV Dienstenbond aanleiding tot een gesprek met enkele leden van het Managementteam en (afzonderlijk) een vertegenwoordiging van de Ondernemingsraad.

CNV Dienstenbond hecht er aan om deel te nemen aan het overleg over een Sociaal Plan. De verwachting is immers dat deze herstructurering zal leiden tot banenverlies en een goed Sociaal Plan is een behoorlijke bijdrage aan de opvang voor de medewerkers die daadwerkelijk met ontslag worden geconfronteerd.

Het CNV gaat voor werk!
Dat betekent dat CNV Dienstenbond zich hard zal maken voor onder meer:


-ondersteuning om nieuw werk te vinden door bijvoorbeeld outplacement voor een langere periode, het volgen van benodigde opleidingen, assessment (om te zien waar je staat met je eigen mogelijkheden) en andere personeelsinstrumenten.

Maar ook:


-schadeloosstelling bij ontslag;


-vergoeding van kosten voor juridische ondersteuning bij ontslag, ook via uw vakbond.

Op korte termijn zal CNV Dienstenbond nader worden geïnformeerd door middel van een concept Sociaal Plan wat nu in opmaak is. Natuurlijk heeft ook de Ondernemingsraad een geheel eigen rol in deze voorgenomen herstructurering. Wederzijds is de intentie uitgesproken om elkaar te blijven voorzien van informatie zodat we u zo optimaal mogelijk van dienst kunnen zijn.

Meer dan ooit is het belangrijk dat de werknemers van de IKON zich nu aansluiten bij CNV Dienstenbond, de gedreven en vakkundige vakorganisatie in de sector van de Publieke Omroep. Overtuig daarom uw niet-georganiseerde collegas van het nut van het lidmaatschap. Wijs hen op de voordelen van het lidmaatschap, waaronder loopbaanoriëntatie via het Loopbaanadviesbureau Kans en de gratis rechtshulp voor het hele gezin. Dit, terwijl CNV Dienstenbond al de laagste contributie rekent en er bovendien nog een mogelijkheid is om het van uw bruto inkomen te betalen wat aanzienlijk fiscaal voordeel oplevert (zie CAO Publieke Omroep!)

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper: hilversum@cnvdibo.nl