Stadsdeel Zeeburg

Renovatie Ambonplein in de Indische Buurt

Stadsdeel Zeeburg gaat de komende maanden veel werk verzetten in het zuidwestelijk deel van de Indische Buurt. De pleinen en straten worden vernieuwd. Als eerste plein is het Ambonplein aan de beurt.

Op maandag 25 april 2005 is het stadsdeel begonnen met het inrichten van een tijdelijke bouwweg aan de westzijde van het Ambonplein, waar nu het fietspad ligt. Ook wordt hier het riool vernieuwd. Hiervoor wordt een keer 's nachts gewerkt. Deze werkzaamheden zijn medio mei gereed. Aansluitend volgt het werk op het Ambonplein.

De renovatie van het Ambonplein gebeurt in twee fasen. Op deze manier blijft een deel van het plein in gebruik. Als eerste wordt het zuidelijk deel van het plein opgebroken en opnieuw ingericht. Daarna volgt het noordelijk deel. Ook hier wordt het riool vernieuwd. De werkzaamheden op het Ambonplein zijn medio juni gereed. Het nieuwe speeltoestel aan de zuidkant van de school wordt in september geplaatst.

Bereikbaarheid en overlast
Het stadsdeel stelt alles in het werk om de overlast voor bewoners en ondernemers tot een minimum te beperken. Omleidingroutes worden met borden aangegeven. Alle woningen blijven bereikbaar voor brandweer, ambulance en politie. Voor voetgangers en mindervaliden worden voorzieningen getroffen zodat ze langs het werk kunnen lopen.

Fietsen
Fietsenrekken binnen het werkgebied kunnen niet gebruikt worden. De bewoners worden verzocht hun fiets elders in de buurt te stallen. Het stadsdeel verzoekt de bewoners hun fiets niet te laten staan in het werkgebied. Fietsen die niet weggehaald zijn, worden verwijderd.

Parkeren
Gedurende de werkzaamheden kan een aantal parkeerplaatsen niet gebruikt worden. Waar niet mag worden geparkeerd, wordt aangegeven met verbodsborden.

Huisvuil
Het kan voorkomen dat door de werkzaamheden de ondergrondse afvalbakken niet gebruikt kunnen worden. In dat geval kunnen de bewoners hun huisvuil gooien in de tijdelijk geplaatste afvalbakken in de buurt.

Informatie
Voor informatie over de uitvoering van de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de opzichter, Gerard Bakker, telefoon (06) 413 746 95.

Lees meer over het 3 Pleinen Plan.