Gemeente Beuningen


Lintjesregen

Vrijdag 29 april zijn er twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Zijlmans.

Als eerste kreeg dhr. Cor Kersjes (73) uit Beuningen een onderscheiding voor zijn enorme betrokkenheid bij voetbalclub de Beuningse Boys. Tevens werd hij geëerd voor de stimulerende en motiverende rol die hij voor de jeugdleden van de voetbalclub heeft gehad.
De heer Kersjes is op zijn 13e jaar lid geworden van de voetbalvereniging Beuningse Boys. Hij heeft tot aan zijn 55e actief in diverse elftallen van de voetbalvereniging gespeeld. Vanaf 1965 heeft hij verschillende activiteiten verricht bij de Beuningse Boys. Zo was hij van 1965 tot 1996 leider van het 1e team, van 1970 tot 1975 algemeen bestuurslid en sinds 1979 vrijwilliger. Als leider van het 1e elftal zorgde hij elke zondag voor een blinde pool. Hij verkocht loten langs het veld en verzorgde de was. Tevens droeg hij zorg voor het onderhoud van de velden en maakte hij de kleedkamers en kantine schoon. Voor 1965 stond hij aan de toegangspoort voor de kaartverkoop. Hij begeleidde vele uren selectiespelers tijdens trainingen door de week en wedstrijden op zondag. Op zondag begeleidde hij tevens de trainers. Hij verzorgde de kleding, vulde formulieren in, ontving de scheidsrechter en de tegenspelers. Hij ving de jeugdspelers op, bezocht zieke spelers thuis en beheerde de kas van de selectie.
Dhr. Kersjes doet het sinds 2004 wat rustiger aan maar is nog steeds erelid.

Ook dhr. Tiny van Loveren (65) uit Beuningen kreeg uit handen van burgemeester Zijlmans een lintje uitgereikt.
De heer Van Loveren zet zich vanaf 1976 tot heden bijzonder actief in voor de Beuningse gemeenschap. Hij zet zicht in voor de voetbalverenigingen, ouderverenigingen, buurtvereniging, carnavalsvereniging en de toneelvereniging.
De laatste paar jaren richten de activiteiten van de heer Van Loveren zich met name op de senioren. Op verzoek van De Hostert/Alde Steeg is de heer Van Loveren aan de slag gegaan om de `slapende' Stichting Vrienden van de Alde Steeg weer nieuw leven in te blazen. Binnen een jaar lukte het hem, als voorzitter, een nieuw bestuur te formeren. Hij heeft zich als voorzitter van de stichting Vrienden van De Alde Steeg mede ingezet voor een betere leefomgeving voor de bewoners van het zorgcentrum. Daarnaast ondersteunt hij de vereniging van senioren bij de diverse evenementen en helpt hij de senioren bij het invullen van de belastingpapieren.