Published: 17:30 29.04.2005 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN:

Verdere groei voor Fortis Investments

Met het oog op recente berichten in de media bevestigde Fortis vandaag dat mogelijkheden voor een verdere groei van de vermogensbeheeractiviteiten (Fortis Investments) worden onderzocht.

Joop Feilzer, lid van het Executive Committee van Fortis en verantwoordelijk voor Fortis Investments: "Fortis heeft onverminderd vertrouwen in de vermogensbeheeractiviteiten. Gezien de ontwikkelingen in deze bedrijfstak onderzoeken wij momenteel alle verschillende mogelijkheden die de toekomstige groei van Fortis Investments kunnen versnellen. In deze context is een volledige desinvestering uitgesloten."

"Fortis is tevreden met de winstgevendheid en resultaatontwikkeling van Fortis Investments," aldus Joop Feilzer. "In de afgelopen drie jaar zijn belangrijke strategieën ingezet die nu vruchten beginnen af te werpen. Vooral de 'internationale' projecten zijn succesvol, met winstgevende initiatieven in onder meer Japan, China, Frankrijk, Duitsland, Italië en recent ook in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Zwitserland. Fortis Investments heeft het productaanbod uitgebreid, zowel in verscheidenheid als omvang. Toegevoegd zijn onder andere Chinese en Japanse aandelen, zogenoemde 'liability-driven' beleggingsstrategieën en CDO's. Op dat laatste gebied behoren wij in Europa inmiddels tot de marktleiders en hebben wij in de Verenigde Staten een prominente positie opgebouwd. Tegelijkertijd onderhoudt Fortis Investments sterke banden met de Fortis Retail activiteiten, die in 2004 een record instroom van nieuwe gelden realiseerde."

Resultaten Fortis Investments 2004

Na de aanzienlijke verdere investeringen in de beleggingscapaciteiten in 2004 stegen de kosten slechts bescheiden door stringente kostenbeheersing. Eind december 2004 bedroeg het aantal FTE's van Fortis Investments 704, inclusief ongeveer 200 beleggingsdeskundigen.

Het netto operationeel resultaat groeide verder naar EUR 47 miljoen ultimo 2004 (inclusief incidentele kosten gerelateerd aan de pensioenactiviteiten in de VS en inclusief het effect van de veranderde belastingtoerekening). In vergelijking met eind 2003 toonde het vermogen onder beheer in 2004 een zeer sterke stijging van EUR 9,1 miljard naar EUR 87,1 miljard. De netto nieuwe instroom van kapitaal bedroeg in 2004 EUR 5,6 miljard, waarmee de uitbreiding van de beleggingscapaciteiten in Convertibles, Structured Credit en traditionele producten duidelijk vruchten afwierp.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 28.6 miljard (31/03/2005) en circa 51.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten.Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com.

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20