Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rechtbank stelt Rode Kruis in gelijk Tv-campagne 14-daagse stickerverkoop gaat verder

De voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg in Mechelen rechtsprekend in kortgeding besliste deze namiddag dat het Rode Kruis het uitzenden van de tv-spots voor zijn 14-daagse stickerverkoop kan voortzetten zoals gepland. De Federatie van Belgische Autocar- en Autobusondernemingen (FBAA) had een procedure ingespannen tegen de uitzending van de spots. Het Rode Kruis waardeert de uitspraak van de rechtbank.

Door de hele commotie werd voorbijgegaan aan de essentiële boodschap van de campagne, namelijk dat in Vlaanderen elke dag 14.000 Rode-Kruisvrijwilligers paraat staan om mensen in nood te helpen en op te vangen. Het Rode Kruis wil zijn vrijwilligers feliciteren voor hun voortdurende inzet. Het is ervan overtuigd dat deze uitspraak voor hen een extra stimulans is om tot 12 mei massaal stickers te verkopen op de kruispunten. De 14-daagse stickerverkoop is de belangrijkste inkomstenbron voor de hulpacties van de plaatselijke afdelingen van het Rode Kruis.

Het Rode Kruis respecteert de waakzaamheid van de bus- en autocarchauffeurs en deelt hun inspanningen voor een veilige samenleving.

Mechelen, 29 april 2005