Gemeente Oss


29/4/2005 - Opening Regionaal Veiligheidshuis in Oss

Vrijdag 29 april is het Regionaal Veiligheidshuis, gehuisvest aan de Raadhuislaan 23A in Oss, feestelijk geopend. Hierwij waren aanwezig de Commissaris van de Koningin, mevrouw J.R.H. Maij-Weggen; de Hoofdofficier van justitie, de heer R.W.M. Craemer; burgemeester Schoots van de gemeente Cuijk en burgemeester Klitsie van de gemeente Oss.

Samenwerkingsverband
Het Regionaal Veiligheidshuis is een samenwerkingsverband tussen Politie Brabant-Noord (District Maasland, de Leijgraaf en Land van Cuijk), Openbaar Ministerie, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering Nederland, Novadic-Kentron, Bureau Slachtofferhulp, Algemeen Maatschappelijk Werk van diverse gemeenten, Bureau Jeugdzorg, Bureau Schadebemiddeling, bestuur en ambtenaren van diverse gemeenten (onder andere leerplicht - integraal veiligheidsbeleid).

Toespraak door de Commissaris van de Koningin mevrouw J.R.H. Maij-Weggen

In het Regionaal Veiligheidshuis werken deze ketenpartners op het gebied van Jeugd, Veelplegers en Huiselijk geweld intensief samen ten behoeve van een sluitende, persoonsgebonden en probleemgerichte aanpak. Daarnaast zal het Regionaal Veiligheidshuis een bijdrage leveren aan het vergroten van 'integraal' inzicht in de veiligheidssituatie, omdat sneller ingespeeld kan worden op lokale signalen.

Toespraak door burgemeester Klitsie