Digitale Gemeente Houten

Acht inwoners koninklijk onderscheiden

vrijdag 29 april 2005 - Bron: Gemeente Houten

Ter gelegenheid van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin hebben acht inwoners van de gemeente Houten een koninklijke onderscheiding ontvangen. Daarbij twee echtparen. De inwoners hebben vrijdagochtend de onderscheiding verbonden aan de ridderlijke graad Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.

Berend van Staverden uit Schalkwijk is een betrokken, enthousiaste man met een grote inzet voor anderen. Naast zijn reguliere werkzaamheden als beveiligingsbeambte bij de Koninklijke Landmacht, zet hij zich met grote betrokkenheid in voor anderen. Sinds 1979 bespeelt de heer Van Staverden het orgel van de Nederlandse Hervormde Gemeente tijdens de kerkdiensten. Ook is hij zeer actief voor het Roemenië Comité Tull en t Waal. Dit comité zamelt tweedehands goederen in, die vervolgens door vrijwilligers gesorteerd en verpakt worden. Deze goederen worden meerdere malen per jaar naar Roemenië gebracht, waar ze aan een nieuw leven kunnen beginnen. De heer Van Staverden reist driemaal per jaar met een vrachtwagen naar Roemenië af om de goederen af te leveren.

Zwaan en Saartje Koekoek- van Boggelen uit Houten verrichten als echtpaar vele activiteiten voor anderen. Beiden hebben een grote betrokkenheid bij de Houtense, maar ook internationale gemeenschap. Een groot deel van hun vrijwilligersactiviteiten doen zij voor de Stichting Bichis Bukkos, die actief is bij de sociale en economische ontwikkeling in de regio Bichis in Roemenië. Het echtpaar is de drijfveer achter zowel de werkgroep als de stichting. De werkgroep heeft vooral tot doel de stichting door allerhande acties financieel te ondersteunen. Het echtpaar reist drie keer per jaar af naar Roemenië. In Roemenië voeren zij overleg met de boerenorganisaties in de dorpen, bezoeken zij ondermeer personen die een microkrediet hebben ontvangen, adviseren zij boeren over veeteelt en landbouw, overleggen zij met burgerlijk bestuur, onderwijs, predikanten en gezondheidszorg.. Naast al haar werkzaamheden voor de stichting Bichis Bukkos is mevrouw Koekoek jarenlang actief geweest met jeugdwerk en commissiewerk in haar kerkgemeente. Zij is onder andere enkele jaren ouderling geweest. Meneer Koekoek heeft een grote bijdrage geleverd aan de realisatie van het Protestants Christelijk onderwijs in Houten.

Rijk Bleijenberg uit Houten is een zeer actieve man. Naast zijn betrokkenheid bij de ontwikkeling van zijn bedrijf, heeft de heer Bleijenberg veel tijd en aandacht besteed aan activiteiten in de lokale samenleving. Deze variëren van bestuurlijke bijdragen aan de volleybalvereniging, de Roomskatholieke Scholenstichting tot aan actieve bijdragen aan de slotmanifestatie Koninginnedag 1999. Sinds november 2000 is hij actief in de Stichting Vrienden van zorgspectrum Houten. Deze stichting zamelt geld in om het leven van bewoners in het bejaardenoord Haltna Huis en verpleeginrichting Houtens Erf van zorgspectrum Houten te veraangenamen. Ook zijn inzet voor diverse commissies en het algemeen bestuur van de Kamer van Koophandel zijn noemenswaardig; activiteiten met een regionale uitstraling. Vanuit plaatselijke maatschappelijke organisaties wordt nooit tevergeefs een beroep gedaan op de heer Bleijenberg. Hij heeft tal van bestuurs- en vrijwilligersfuncties vervuld. Vaak met als kernpunt het van de grond trekken van een project of het nieuw realiseren van een voorziening.

Teun en Maria Johanna van der Vlist- van Garderen uit Tull en t Waal is een echtpaar dat zeer betrokken is bij de lokale gemeenschap in Tull en t Waal. Samen zijn zij een belangrijke factor bij de uitvoering van activiteiten voor goede doelen, de kerkelijke gemeenschap en voor ouderen. Het echtpaar vervult hiermee een voorbeeldfunctie voor anderen. Sinds 1978 is de heer Van der Vlist zeer betrokken bij de Nederlandse Hervormde kerk in Tull en t Waal waar hij nu koster is. Zijn vrouw heeft een organiserende functie in het comité dat bloemen bezorgt bij zieken en ouderen. Op zondag draagt zij zorg voor verse bloemen in de kerk. Ook het plaatselijke Roemenië comité kan rekenen op de inzet van het echtpaar Van der Vlist. Zij bieden ondersteuning bij de voorbereidingen van de hulptransporten die twee tot vier keer per jaar plaatsvinden. Ook organiseren zij jaarlijks de Wafelbakactie voor het generen van financiën voor de hulptransporten. Daarnaast is de heer Van Vlist sinds 1984 lid van het bestuur van het sociaal cultureel centrum in Tull en t Waal. Hij is daar belast met de financiële zaken. Sinds 1992 doet mevrouw Van der Vlist vrijwilligerswerk in een woonzorgcentrum van de stichting de Rijnhoven in de Meern.

Klaas Teeuwen uit Houten is een man met een grote betrokkenheid bij Houten. Met name op het politiek-bestuurlijke vlak is de heer Teeuwen actief geweest. Als wethouder, raadslid en raadscommissielid heeft hij zijn politieke betrokkenheid bij Houten naar voren kunnen brengen. Mede in het verlengde van het wethouderschap heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld. Ook nu is de heer Teeuwen actief in bestuursfuncties, waaronder de rotaryclub Houten, waarvan hij in de periode 2003-2004 voorzitter was. Daarnaast is hij penningmeester bij de Organisatie Samenwerkingsverband Openluchtrecreatie (OSO), bestuurslid van de Stichting Kersenfestival en lid van het comité Truckersdag voor geestelijk gehandicapte kinderen. Tot slot draagt de heer Teeuwen binnen de golfclub De Haar zijn steentje bij aan diverse commissies.

Jan van der Werf uit Houten is een zeer actieve man met een grote betrokkenheid naar de samenleving. Hij is met recht een peiler in de Houtense samenleving. Zijn activiteiten lopen uiteen van het geven van schaakles, het organiseren van toertochten bij het wielrennen tot het inzamelen van oud papier en het vervullen van bestuurstaken bij de ouderenbond. Activiteiten die iedere keer passen bij zijn levensfase en door hem met groot enthousiasme worden opgepakt. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Door zijn enorme inzet is de heer van der Werf voor de Houtense samenleving een belangrijke peiler. Ook heeft een deel van zijn activiteiten een regionale uitstraling. Dit geldt met name voor de activiteiten voor de schaakbond regio Utrecht en voor de Stichting Bestuur Ouderenverbond regio Utrecht.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).