Gemeente Bleiswijk


Waarnemend burgemeester Jaap Wolf reikt een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw Broekhoven-Chorus op vrijdag 29 april a.s. om 10.30 uur.

Tijdens Lintjesregen is om 10.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Bleiswijk een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd mevrouw M.P.M. Broekhoven-Chorus te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Broekhoven is onder het mom van een vergadering over Remedial Teaching met wethouder Zuidema naar het gemeentehuis 'gelokt'. Genodigden zijn natuurlijk geïnformeerd en waren vanaf 10.15 uur in de raadzaal aanwezig.

Het Kapittel acht mevrouw Broekhoven decorabel vanwege haar (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van remedial teaching, de Arubaanse Stichting voor Geestelijke Gehandicapten, de Rotaryclub De Rottemeren en de Hockey Vereniging Bleiswijk sinds 1960. Deze activiteiten zijn ten goede gekomen aan de (lokale) samenleving. Mevrouw Broekhoven wordt door het Kapittel gekwalificeerd als Ãemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de (lokale) samenleving een bijzondere waarde hebben'. Derhalve wordt zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meer foto's

Mevrouw Broekhoven is sinds 1960 tot heden als leerkracht en als vrijwilliger actief. Naast haar werkzaamheden in het Speciaal Onderwijs Rotterdam(o.a. remedial teaching) aan de Agnes Basisschool in Feijenoord, Rotterdam, heeft zij in 1974 - 1978 vrijwilligerswerk verricht aan twee scholen en kinderdagverblijf Bebito Pin voor meervoudig gehandicapte kinderen en was tevens secretaris van het dagverblijf. Ook was zij bestuurslid van zwemvereniging Marlins, waarbij zij hulpverschaffing verleende aan diverse behoeftige individuele personen. Zij gaf bijles en persoonlijke sturing aan jongeren.
Van 1979 tot heden verricht zij Pionierswerk op het gebied van Remedial Teaching in Nederland. Zij bracht een vernieuwende werkvorm in praktijk. Niet alleen in een omvangrijke huispraktijk, maar ook vooral aan kinderen die het thuis op allerlei gebied moeilijk hebben. Van 1996-1999 heeft zij de begeleidingsstructuur opgezet voor basisschool De Wiekslag in Bleiswijk, waarbij zij in de jaren 80/90 ook de politiek heeft geattendeerd op het belang van remedial teaching.
Verder heeft zij scholieren opgenomen in haar gezin, om verdere afglijden naar het criminele circuit te voorkomen en met succes! Verder is mevrouw Broekhoven in de periode 1980 - 1986 vice-voorzitter van het bestuur van de Hockey Vereniging Bleiswijk geweest en voorzitter van de jeugdcommissie. Momenteel verricht zij serviceactiviteiten voor de Rotaryclub De Rottemeren.