Gemeente Het Bildt


Lintje voor oud-voorzitter dorpsbelang Minnertsga

Jetze Wiersma 29 april 2005 Op vrijdag 29 april heeft de heer Jetze Wiersma (61 jaar). uit Minnertsga, een koninklijke onderscheiding in ontvangst genomen.

De heer Wiersma heeft in het dagelijks leven een melkhandel annex supermarkt en slijterij en heeft zich in zijn vrije tijd zeer verdienstelijk gemaakt voor het dorp Minnertsga. Daarnaast heeft hij tal van maatschappelijke functies bekleed. Zo ontplooit/ ontplooide hij de volgende activiteiten:

* Vanaf 1959 1981 was de heer Wiersma voorzitter van de plaatselijke afdeling van de Friese Bond van melkhandelaren.
* Van 1970-1985 was hij voorzitter van de ondernemersvereniging Minnertsga; te beschouwen al het zakelijk platform voor het dorp, spreekbuis naar de gemeente en organisator van tal van zakelijke activiteiten.

* Van 1972-2004 medeoprichter, bestuurslid en voorzitter (1984 tot
2004) van de vereniging van Plaatselijk belang. Decorandus kan worden beschouwd als inspirator en aanjager van de vereniging.
* Tevens heeft betrokkene zich ingezet voor de komst en bouw van een jeugdhonk en een eigen dorpsbeheerder.

* In de verbetering en intensivering van de relatie naar de gemeente heeft de heer Wiersma een intensiverende en constructieve rol vervuld.

* Verder was hij van 1973-2004 medeoprichter en redactielid van de plaatselijke dorpskrant "Nijs út eigen doarp".
* Van 1981-2001 was Wiersma hoofdbestuurslid van de Friese bond voor zelfstandige melkhandelaren, daarna is deze bond overgegaan in de Noordelijke Bond voor zelfstandige melkhandelaren.
* Van 1993-2001 was betrokkene lid van de ledenraad van deze nieuwe organisatie.

Uit deze opsomming blijkt dat de heer Wiersma in hoge mate heeft bijdragen aan de leefbaarheid van het dorp Minnertsga. Daarnaast is hij maatschappelijk zeer betrokken op diverse terreinen waarbij hij zich een inspirerend en markant bestuurder heeft betoond.

De heer Wiersma is benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. De versierselen werden hem uitgereikt door burgemeester A. van der Werff van het Bildt.

© 2005 Gemeente het Bildt