Academisch Ziekenhuis Groningen

Koninklijke onderscheidingen bij het UMCG

29 april 2005 De heer B. Bruggeman, vice voorzitter van de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving deze onderscheiding op grond van zijn grote verdiensten voor het academisch ziekenhuis, de bouw van academische ziekenhuizen in Nederland en het curatorium van de postdoctorale Controllersopleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen. De officiële uitreiking vond plaats in het UMCG door de heer C. Verstegen, burgemeester van Slochteren.

Tijdens deze gelegenheid werd ook mevrouw A. Stonebrink door burgemeester Verstegen gedecoreerd met de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze vanwege haar grote verdiensten op het gebied van vrijwilligerswerk voor de samenleving in het algemeen en voor het verder professionaliseren van het vrijwilligerswerk door de Stichting Vrienden van het AZG in het bijzonder.

De heer W. Vaalburg werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vaalburg ontving de onderscheiding onder meer vanwege zijn bijzondere verdiensten als voormalig hoofd van het PET-centrum van het UMCG voor het vakgebied radiologie, alsook voor zijn werkzaamheden als bestuursvoorzitter van de Christelijke scholengemeenschap in Leek. Hij kreeg het lintje uitgereikt door de burgemeester van Leek, mevrouw S. de Jong.

Contactpersoon: Bureau Voorlichting UMCG, tel. (050) 36122 00.