Saxion Hogescholen
BR>

ma 25 april 2005

Studenten Saxion organiseren tentoonstelling 'Textuality'

Onder de noemer 'Textuality' presenteren studenten van de opleidingen "Technisch- Commerciële Textielkunde" en "Kunst en Techniek" van Saxion, op donderdag 28 en vrijdag 29 april aanstaande de resultaten van een bijzonder samenwerkingsproject.

De studenten van beide opleidingen laten door middel van dit project zien, dat interieurtextiel en het gebruik van multimedia elkaar in de praktijk goed aan kunnen vullen.

Tijdens de tentoonstelling wordt er door de studenten een dag uit het leven van acht verschillende doelgroepen in Nederland in beeld gebracht.

Zo worden er onder meer een slaapkamer, huiskamer maar ook een 'Oranje' kroeg ingericht waarbij zowel gekeken is naar de aankleding als ook het gebruik van diverse multimediale toepassingen zoals films, clips en grafisch werk.

De opleiding Technisch- Commerciële Textielkunde is uniek in Nederland, omdat ze studenten opleidt tot (internationale) managementfuncties in niet alleen de kledingbranche. Ook interieurtextiel en de toepassing van textiel voor bijvoorbeeld kunstgrasvelden en autobumpers.

Ook de opleiding Kunst en Techniek, is vrij uniek in Nederland en kan alleen in Utrecht en Enschede worden gevolgd. Het doel van deze opleiding is om creativiteit te leren combineren met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Ze richt zich op nieuwe mogelijkheden en vormen van communicatie zoals video, auto, grafische vormgeving.

De tentoonstelling 'Textuality' wordt gehouden in de centrale hal van Saxion, aan de M.H. Tromplaan 28 in Enschede en is vrij toegankelijk voor publiek.

De openingstijden zijn op donderdag 28 april van 10.00 ? 22.00 uur en op vrijdag 29 april van 10.00 - 15.00 uur.


-------------------------------------------- EINDE PERSBERICHT-----------------------------------------