Gemeente Zeist

Postbus 513 3700 AM Zeist telefoon (030) 6987911 fax fax (030) 6914944 envelop zeist@zeist.nl Datum 29 april 2005

Zeister Lintjesregen telt 16 Koninklijke Onderscheidingen

Op vrijdag 29 april a.s. om 10.30 uur reikt burgemeester Rudi (R.G.) Boekhoven tijdens de Algemene Gelegenheid in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente aan het Zusterplein te Zeist een Koninklijke Onderscheiding uit aan 15 Zeistenaren. Eén onderscheiding wordt elders uitgereikt.

Bij de toekenning van een Koninklijke Onderscheiding ligt de nadruk op ` bijzondere persoonlijke verdiensten of prestaties' van de betrokkene. Een aanvullend criterium is of er sprake is van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling.

De onderstaande personen worden als volgt onderscheiden: De heer M. Brouwer, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer P. Cinjee, Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw J. Ederveen, Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw W.J. Femer, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer G.W.A.M. Groot, Officier in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw J. Van den Brink-Slotboom, Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw A.F.M. Hoekstra-Van Loo, Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw A.M.W. Jacobs-Schoorlemmer, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer L.C. van Koetsveld, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer R. Labee, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer R. Loenen, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Prof. Dr. W.L. van Reijen, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw*
Mevrouw W.F. Smit-Bakvis, Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw J. Straks-Steenbeek, Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw G.S. van Veenendaal-Janssen, Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer R. de Wolff, Ridder in de Orde van Oranje Nassau


* Uitreiking op de Universiteit van Utrecht

Korte toelichting per decorandus

De heer M. Brouwer (75)
Heeft vanaf 1976 zijn sporen verdiend in Zeist-West. Met name zijn bestuurlijke betrokkenheid bij het Wijkcentrum en het Gezondheidscentrum is van grote waarde.

De heer P. Cinjee (67)
Is vanaf 1955 vrijwilliger voor de Stichting Abrona. Tevens al 45 jaar (bestuurlijk) actief voor de Christelijke Korfbalvereniging RDZ. En is sinds 1994 diaken van de Hervormde Kerk in Zeist.

Mevrouw J. Ederveen (62)
Was en is jarenlang zeer betrokken bij diverse activiteiten voor Speeltuin- en Belangenvereniging Kindervreugd en de Stichting Kerk en Samenleving in het Staatsliedenkwartier.

De heer G.W.A.M. Groot (57)
Heeft sinds 1979 bestuurlijke en organisatorische activiteiten ontplooid voor de sportbeoefening door gehandicapten, in het bijzonder op het gebied van wintersport en de golfsport. Had een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van de skisport en Nederlandse deelname aan de Paralympics en wereldkampioenschappen.

Mevrouw J. Van den Brink-Slotboom (76)
Is meer dan 40 jaar (bestuurlijk) actief binnen de Christelijke Gymnastiekvereniging Mars. Zij is de stabiele spil van de vereniging.

Mevrouw A.F.M. Hoekstra-Van Loo (65)
Bijzonder zijn haar activiteiten op het gebied van leesstimulering van de jeugd en de versterking voor de leefbaarheid in de plaatselijke multiculturele samenleving.

Mevrouw A.M.W. Jacobs-Schoorlemmer (64)
Heeft zich 15 jaar lang continue ingezet voor de medemens in een leprakliniek en een kindertehuis in Bolivia.

De heer L.C. van Koetsveld (56)
Begon in 1963 zijn "carrière" bij Het Nederlandse Rode Kruis afd. Zeist. Mede door zijn inzet is er een goed draaiende organisatie, gericht op Hulpverlening bij Rampen en lokale hulpverlening, ontstaan. Hij was de " ;Colonne Commandant" van Zeist.

De heer R. Labee (69)
Heeft zich vanaf 1966 ingezet voor de Hervormde Kerk in Zeist, de Vereniging Gebouw Calvijn, de Nederlandse Patiëntenvereniging en de Klachtencommissie van de Stichting Zeisterwoude.

De heer R. Loenen (70)
Deed als amateur-historicus veel onderzoek naar de geschiedenis van Austerlitz, de Pyramide van Austerlitz en Loosdrecht. Heeft diverse publicaties uitgegeven en geeft lezingen en rondleidingen in Austerlitz.

De heer Prof. Dr. W.L. van Reijen (66)
Is als hoogleraar wijsbegeerte de bemiddelaar tussen de Duitse en Nederlandse sociale en politieke filosofie en cultuurfilosofie. Zet zich in om de buitenacademische gemeenschap met actuele filosofische discussies bekend te maken.

Mevrouw W.F. Smit-Bakvis (57), Mevrouw J. Straks-Steenbeek (63), Mevrouw W.J. Femer (69)
Behoren al jarenlang tot de harde kern van vrijwilligers van Zwemclub Zeist. Geven tweemaal per week zwemles en coachen waterpoloteams.

Mevrouw G.S. van Veenendaal-Janssen (72)
Heeft zich een lange reeks van jaren ingezet voor de Hervormde Kerk in Austerlitz, richtte de meisjesclub en gaf godsdienstonderwijs op de openbare basisschool "de Pirapoleon". Begeleidt tevens vakantieweken voor ouderen.

De heer R. de Wolff (62)
Heeft zich naast zijn optreden als Blue Diamond altijd belangeloos ingezet voor oud-strijders, gehandicapten en de Indische Gemeenschap.