FNV


Eindbod CAO Horeca van KHN binnen

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) heeft vrijdag (29 april jl.) haar concept-eindbod voor een nieuwe CAO horeca (2005-2008) aan de vakbonden toegestuurd. Na drie onderhandelingsrondes hebben de werkgevers hiermee de FNV Horecabond, CNV bedrijvenbond en de Unie te verstaan gegeven dat ze niet langer meer willen onderhandelen. De vakbonden mogen nog wel maximaal drie onderhandelingspunten kiezen, waarover KHN nog met ze wil spreken. Voor de rest is het slikken of stikken.

In het nieuwe voorstel heeft KHN een kleine tegemoetkoming gedaan op drie punten, te weten:

* De wachtperiodieken gelden voor de schalen 1-3. (was 1-4)
* De loonaanvulling bij ziekte is 170% (was 158%)
* De looptijd van de CAO is teruggebracht naar 2,5 jaar (was 5 jaar)

Kleine kans op CAO
Na de derde onderhandelingsronde was de FNV Horecabond al tot de conclusie gekomen dat de kans van slagen op een CAO Horeca klein is. Er is minimale onderhandelingsruimte geboden, terwijl de te overbruggen kloof erg groot is. Dit eindbod heeft de kans op een CAO dan ook niet vergroot. Op 10 mei beslist de CAO commissie van de FNV Horecabond of ze haar eisen bijstelt en de werkgevers tegemoet komt. Op 18 mei is de volgende ontmoeting met KHN waarin de bond haar reactie zal geven op dit bod.

>> Wilt u weten hoe het eindbod van de werkgevers er uitziet, download dan onderaan deze pagina de volledige voorstellen.
* Wilt u op de hoogte blijven van de CAO-onderhandelingen in de horeca? Blijf dan als vanouds de website van de FNV Horecabond in de gaten houden. Na iedere onderhandelingsronde en of ontwikkeling verzorgt de redactie van deze website voor u een actuele stand van zaken. De volgende nieuwsupdate is te verwachten rond half mei, wanneer de FNV Horecabond met haar reactie komt op het bod van KHN.

(Nieuws, vrijdag 29 april 2005, redactie: Frank van der Kuyl)

KHN eindbod CAO horeca 2005 - aanbiedingsbrief.pdf KHN eindbod CAO horeca 2005 - concepttekst.pdf KHN eindbod CAO horeca 2005 - bijlage loontabel.pdf Zie het origineel