Politie Midden- en West Brabant

Bankoverval in Breda

BREDA, 29 april 2005

Onderzoek naar bankoverval

BREDA: De politie onderzoekt een bankoverval op het Valkeniersplein. De overval vond plaats rond 15:45 uur vanmiddag. Op dat tijdstip kwam een nog onbekende man de bank binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Toen de dader in de gaten kreeg dat er geen geld te halen viel, ging hij weer weg.

De dader was een wat oudere blanke man van rond de vijftig jaar. Hij droeg een opvallende bril met een metalen montuur en ronde glazen met een zwart randje rond de glazen had een grijze muts op met flappen over de oren. Toen hij de bank binnenkwam, deed hij nog een grijze sjaal voor zijn mond en neus. De man had een lange (3/4) grijze jas aan met een donkere broek.

Eenmaal binnen haalde hij een vuurwapen tevoorschijn en bedreigde hiermee een medewerkster en medewerker van de bank. Toen zij de overvaller duidelijk konden maken dat er niets te halen viel, vluchtte deze meteen de bank uit. De dader heeft niet geschoten en niemand raakte verder gewond. Hij rende weg richting de Valkenierslaan en Kerkhofstraat.

Tijdens de overval waren twee klanten aanwezig in de bank. Zij hadden geen behoefte aan slachtofferhulp. Voor de hevig geschrokken medewerkster van de bank en haar drie andere collegas is door de bank onmiddellijk eigen gespecialiseerde slachtofferhulp ingeroepen.

De politie heeft onder andere een uitgebreid buurt onderzoek gedaan en een aantal verklaringen opgenomen.

Auteur: Manfredi Mauro