Politie Zeeland


---


W-2350-2005 Vernieling bromscooter

Tussen donderdagochtend 08.50 uur en donderdagmiddag 17.00 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een bromscooter die bij het station aan de Spoorstraat in Oost-Souburg stond.
De uitlaat, luchtfilter, carterkap en een spoiler zijn van de bromfiets afgehaald en weggenomen.
Olieleidingen, electrische bedrading en delen van het frame zijn vernield.
Het totale schadebedrag is nog onbekend.


W-2351-2005 Diefstal mobiele telefoon

Donderdagmiddag tussen 12.35 uur en 14.05 uur is een 15-jarig meisje uit Middelburg in een middelbare school in Middelburg bestolen van haar mobiele telefoon.
Het meisje had haar jas, met in de jaszak haar mobiele telefoon, bijdens een gymles in de kleedkamer achtergelaten.
Toen ze terugkeerde was haar telefoon, met een waarde van enkele honderden euro's, uit haar jaszak weggenomen.


Z-2352-2005 Winkeldiefstal

Vrijdagmiddag rond 15.40 uur zijn twee 14-jarige meisjes uit Axel in de Aldi aan het Stationsplein in Hulst aangehouden wegens winkeldiefstal.
De meisjes hadden flesjes drank met onbekende waarde weggenomen. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.


W-2353-2005 Rijden onder invloed

Vrijdagavond rond 18.00 uur is een 37-jarige automobilist uit Oost-Souburg aan de Veersesingel in Middelburg aangehouden wegens rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man 1,1 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 1 uur.


W-2354-2005 Rijden onder invloed

Vrijdagmiddag rond 17.15 uur is een 67-jarige automobilist uit de gemeente Middelburg aan de Engelandweg in Ritthem gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 1,9 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur.


W-2355-2005 Diefstal jas

Vrijdagmiddag tussen 14.30 uur en 14.45 uur is een 14-jarige jongen uit Oost-Souburg aan de Zuiderzeestraat in zijn woonplaats bestolen van zijn jas.
De jongen had zijn jas, tijdens het rondbrengen van folders, in zijn fietstas gedaan. Zijn fiets stond op de Zuiderzeestraat ter hoogte van de Waddenzeestraat.
Toen de jongen, na het rondbrengen van de folders, bij zijn fiets terugkwam was zijn jas met een waarde van enkele tientallen euro's uit zijn fietstas weggenomen.


O-2356-2005 Rijden onder invloed

Vrijdagavond rond 19.00 uur is een 67-jarige automobilist uit Axel aan de Anthony Fokkerstraat in Goes gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,9 maal had gedronken. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingenomen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.