Gemeente Amsterdam

Amsterdam presenteert programma Zilveren Jubileumconcert H.M. Koningin Beatrix
14 februari 2005 - Eveline Papa

Sopraan Angela Gheorghiu, violiste Janine Jansen en Hans van Manen (Het Nationale Ballet) zullen aan de vooravond van Koninginnedag, op 29 april, op de Dam een optreden verzorgen. Dit concert wordt door de gemeente Amsterdam aangeboden aan H.M. Koningin Beatrix ter gelegenheid van haar Zilveren ambtsjubileum. Burgemeester Cohen heeft de sterren vandaag in de ambtswoning ontvangen. Janine Jansen was in verband met een verblijf in het buitenland afwezig.

Het concert is op een speciaal podium op de Dam. Naast de gasten van Koningin Beatrix, zal een dwarsdoorsnede van de Amsterdamse bevolking worden uitgenodigd. Het concert duurt van 21.30 tot 23.00 uur en zal live door de NOS worden uitgezonden.

Op 30 april is het precies 25 jaar gelden dat Hare Majesteit de Koningin het Koningschap der Nederlanden op zich nam. Amsterdam heeft als hoofdstad een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Zo ligt in de Grondwet vast dat de Koning in Amsterdam wordt ingehuldigd. In 2005 wordt ook het 350-jarig bestaan van het Paleis op de Dam gevierd, dat in 1655 als stadhuis van Amsterdam is gebouwd. Het concert in Amsterdam vormt tegelijkertijd de start van een groot aantal activiteiten in het land, dat mede door het Nationaal Comité Zilveren Regeringsjubileum Koningin Beatrix wordt georganiseerd. Het concert op de Dam wordt in samenwerking met het Nationaal Comité georganiseerd en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van ABN/Amro, Heineken, ING, de Nederlandsche Bank, Philips en het Amsterdams Fonds voor de Kunst. De productie van het evenement is in handen van Xsaga.

pb-032

© Gemeente Amsterdam