Nederlands Architectuurinstituut

Rotterdam, 27 april 2005

NAi opent nieuwe eenpersoonsgalerie 'NEST'

Expositie Sandro Setola van 29 april t/m 5 juni in NEST, Zaal 3 van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi)

In Zaal 3 van het NAi huist vanaf 29 april 2005 een nieuwe eenpersoonsgalerie: 'NEST'. 'NEST' is een eenvoudig vormgegeven 'parasite' van 15 m2, waar iedere zes weken een kunstenaar, architect of ontwerper autonoom werk toont. Het gaat hier om persoonlijk werk dat bijzonder genoeg is om niet over het hoofd te worden gezien, zoals bijvoorbeeld tekeningen, foto's, installaties, gedichten of geluidsopnames. Deze maand is in 'NEST' het werk van de Nederlands/Belgische kunstenaar Sandro Setola te zien.

In het werk van Sandro Setola (1976) spelen natuurlijke processen en fenomenen een belangrijke rol. Isolatie en expansie en cycli van groei en sterfte keren veelvuldig terug in zijn werk dat varieert van tekeningen en animaties tot sculptuur en film. De verbanden tussen die dramatische, universele processen en de meer alledaagse werkelijkheid interpreteert hij op een persoonlijke, poëtische en eenvoudige manier.

Omgevingen
In zijn recente werken onderzoekt Setola de invloed van stedenbouwkundige en gebouwde omgevingen op het individu en vice versa: dit roept de vraag op in hoeverre het individu deze omgeving kan beïnvloeden. Setola is hierbij vooral gefascineerd door het spanningsveld tussen utopische en experimentele architectuur enerzijds en de alledaagse gebouwde werkelijkheid waarin de meeste van ons zich bevinden anderzijds.

Leven en dood
In de twee werken die in 'NEST' te zien zijn, getiteld 'Form Follows Life' en 'Form Follows Death, komen deze uitersten samen. Het gaat hier om een schetsmatige animatie van een gebouw dat geen vaste vorm wil aannemen en een virtuele tour door een verlaten, grimmig ogend gebouw dat juist lijkt te zijn bevroren in de tijd. Voorstel en eindfase lijken hierin samen te komen in een moment van simultane geboorte en sterfte.

---

Voor nadere informatie en beeldmateriaal kunnen journalisten zich wenden tot de persafdeling van het team Marketing en Communicatie van het NAi:
Edwin Pelser (coördinator), tel 010-4401235
Paul van den Bogaard (perscontacten), tel 010-4401260 fax 010-4366975, e-mail press@nai.nl

Publieksinformatie over NEST Zie het origineel

NAi persbeelden Zie het origineel