COLLECTORS GROUP

Majoor Bosshardt pal achter 'Vivat Oraenge'

Persbericht

Majoor Bosshardt pal achter 'Vivat Oraenge'

Amsterdam/Bussum 29 april - 'U mag mij ambassadrice van Vivat Oraenge noemen' zei Majoor Bosshardt na afloop van het Oranjesymposium in de Amsterdamse Lutherse Kerk, waar o.a. de oud premiers Dries van Agt en Piet de Jong korte persoonlijke herinneringen aan de Koningin presenteerden.

Majoor Bosshardt is sinds haar bezoek aan het Rijksmuseum - waar de Vivat Oraenge momenteel te bezichtigen is - zeer enthousiast over het initiatief van de Vereniging Rembrandt om het schilderij Vivat Oraenge ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix te verwerven voor het Openbaar Kunstbezit. Majoor Bosshardt: 'Eindelijk komt het schilderij te hangen waar het thuis hoort, in Nationaal Museum Paleis het Loo waar de geschiedenis van het huis van Oranje te zien is'.

Mede door de inspanningen van de Majoor worden vele Zilveren Schenkers bijgetekend in het register dat op 13 augustus aan de Koningin zal worden aangeboden.

Ook zijn er bij de Collectors Group in Bussum - uitgever van Vivat Orange producten - inmiddels veel bestellingen geplaatst. Het streven van Monique Scholten, directeur van de Collectors Group - om middels Vivat Oraenge producten 100.000 euro bijeen te brengen en 5000 Zilveren Schenkers te verwerven - lijkt in zicht te komen. Van elk gekocht product gaat de opbrengst naar de verwerving van het schilderij.

Tot en met 16 mei is de Vivat Orange nog te zien in Het Amsterdamse Rijksmuseum.

De Vivat Oraenge producten zijn verkrijgbaar in diverse museumwinkels, (kantoor)boekhandels en via de website van de Collectors Group: www.collectorsgroup.nl

Een foto van Majoor Bosshardt met Monique Scholten is (rechtenvrij) beschikbaar via ANP fotonet en de digitale beeldbank van het ANP.