Politie Midden- en West Brabant

Politie vindt beveiligde hennepkwekerij

TILBURG, 29 april 2005

Politie vindt beveiligde hennepkwekerij

TILBURG In een pand aan de Goirkestraat in Tilburg heeft de politie vannacht een beveiligde hennepkwekerij aangetroffen. In twee kamers op de eerste verdieping van dit pand werden twee hennepkwekerijen met in totaal ongeveer 600 planten aangetroffen.

De zaak kwam aan het rollen na een melding over wateroverlast vanuit dit pand.

Voordat de politie de hennepkwekerij aantrof, hebben medewerkers van de ECOD (Explosieven Opruimingsdienst) uit Culemborg het pand bekeken. Bij het pand in de Goirkestraat werden namelijk omstandigheden (elektriciteitsdraden) aangetroffen die er op konden duiden dat hier sprake was van een hennepkwekerij die beveiligd was met een zogenaamde boobytrap.

Om elf uur gisteravond is personeel van de EOCD met een robot het pand binnengegaan.

In verband met mogelijk gevaar voor de omgeving werd een tegenover dit pand gevestigd café ontruimd en werd de Goirkestraat voor het verkeer in beide richtingen afgesloten. Verder stond personeel van de GGD en de Tilburgse Brandweer op de plaats delict stand by.

Na onderzoek door de EOCD werd er geen boobytrap aangetroffen, maar bleek dat de hennepkwekerij in dit pand beveiligd was. Deze beveiliging verklaarde ook de aanwezigheid van allerlei elektriciteitsdraden en bewegingssensoren. Op de begane grond van het pand troffen medewerkers van de EOCD een automatisch telefoonalarm aan en op de eerste verdieping was een beveiligingscamera geïnstalleerd.

Personeel van de Technische Recherche van de politie Midden en West Brabant heeft ter plaatse de aangetroffen situatie gefotografeerd.

Rond halftwee vannacht werd het sein veilig gegeven en werd de Goirkestraat weer voor alle verkeer opengesteld.

De politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman