Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 29-04-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Tussen de spaken

WOUDENBERG Op donderdag 28 april raakte een meisje gewond bij een ongeval met haar fiets.

Rond 19.15 uur fietste een 10-jarige meisje uit Zeist over het fietspad van de Stationsweg. Plotseling kwam zij met haar linkervoet tussen de spaken en viel tegen de geparkeerde auto van een 31-jarige vrouw uit Woudenberg. Door het ongeval brak het meisje mogelijk haar enkel. Zij is per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Roodlichtcontrole

LEUSDEN Op donderdag 28 april heeft de politie van 14.00 uur tot 16.00 uur op de kruising van de Heiligenbergerweg Lockhorsterweg Burgemeester De Beaufortweg een roodlichtcontrole gehouden.

Bij de controle werden 43 fietsers bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Recalcitrante zoon en vader

AMERSFOORT Op donderdag 28 april werden een zoon en vader aangehouden voor belediging.

Rond 16.20 uur controleerden politiemensen een snorfietser op de Hellestraat. De snorfiets bleek niet te zijn verzekerd en de bestuurder, een 22-jarige man uit Amersfoort, kon zich niet legitimeren. De snorfiets werd in beslag genomen en een transportbedrijf werd gebeld om de snorfiets op te komen halen.

Terwijl de politiemensen de transporteur afwachtten, belde de Amersfoorter met zijn gsm zijn vader. De 45-jarige Amersfoortse vader kwam naar de Hellestraat. De vader gedroeg zich verbaal zeer agressief en wilde de snorfiets meenemen. Op dat moment begon de zoon de politiemensen uit te schelden en werd hem gezegd dat hij was aangehouden. De vader bemoeide zich daarmee en begon ook de politiemensen uit te schelden. Gezien de uit de hand lopende situatie verzochten de politiemensen de komst van enkele collegas, waarop de verdachten onder controle konden worden gebracht en geboeid naar het politiebureau werden overgebracht. De snorfiets werd door de transporteur meegenomen.

Bij hun verhoor bekende het tweetal de politiemensen te hebben beledigd. Beiden kregen een boete van 220,- en mochten daarna het politiebureau verlaten.