Gemeente Son en Breugel


GGD start groot onderzoek naar gezondheid en welzijn 0 t/m 11 jarigen

Deze week valt in Son en Breugel bij 670 ouders met een kind jonger dan 12 jaar een brief van de GGD in de bus.

In totaal krijgen in Zuidoost-Brabant circa 15.000 ouders een vragenlijst over de gezondheid van hun kind toegestuurd. Dit kan via internet of schriftelijk. De onderzoeksresultaten gebruikt de gemeente en de provincie om de gezondheid en het welzijn van de jeugd in Son en Breugel te verbeteren.
In het GGD-onderzoek komen veel onderwerpen aan bod, zoals gezondheid, leefgewoonten, opvoeding en voorzieningen die ouders van jonge kinderen missen in hun buurt. De ouders die worden benaderd voor het onderzoek zijn willekeurig geselecteerd. Voor de GGD is het onderzoeken via internet een nieuwe vorm van onderzoek. De resultaten van het onderzoek zullen eind 2005 bekend worden gemaakt.

Provinciebreed onderzoek

Het GGD-onderzoek is onderdeel van de Brabantse Jeugdmonitor. Het is een gezamenlijk provinciaal onderzoek waaraan provincie, gemeenten, de consultatiebureaus en de GGD'en in Noord-Brabant meedoen. Ruim een jaar geleden is als onderdeel van deze Brabantse Jeugdmonitor onderzoek gedaan onder de jeugd van 12 t/m 17 jaar. De gemeente Son en Breugel heeft hiervan vorig jaar de resultaten ontvangen. De provinciale resultaten komen begin mei beschikbaar.