Gemeente Veendam


Publicatiedatum: 29 april 2005

Vier Koninklijke Onderscheidingen in Veendam

Ter gelegenheid van Koninginnedag 2005 ontvangen vier personen in Veendam een koninklijke onderscheiding. Op vrijdag 29 april, om 10.00 uur, zijn benoemd tot "Lid in de Orde van Oranje Nassau": de heer G. Boers, mevrouw S. Roelfsema-Hartman, mevrouw drs. C.A.C. Keuning-Danser en de heer S.T. Deinum. De uitreiking vond plaats in de Raadzaal door burgemeester Meijerman.

De heer G. Boers (58) uit Veendam wordt gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'. Bij de beoordeling door het Kapittel zijn in aanmerking genomen de (bestuurlijke) activiteiten die de heer Boers sinds 1977 verricht voor de voetbalvereniging Wildervank. De heer Boers is sinds 1984 voorzitter van het jeugdbestuur, jeugdleider en jeugdtrainer. Daarnaast is hij sinds 1984 verantwoordelijk voor de pr, het werven van sponsoren en de vervult hij een voortrekkersrol bij de organisatie van activiteiten. In het dagelijks leven is de heer Boers werkzaam bij Avebe.

Mevrouw S. Roelfsema-Hartman (80) wordt gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving' heeft ingespannen. Bij de beoordeling door het Kapittel zijn in aanmerking genomen de (bestuurlijke) activiteiten die mevrouw Roelfsema sinds 1975 verricht op het gebied van politiek en welzijn. Mw. Roelfsema was werkzaam als huishoudkundige en was daarnaast van 1975 -1994 bestuurslid en raadslid voor de PvdA in Veendam. Vanaf 1978 tot heden is mevrouw lid van de Raad van Toezicht van het Centraal Meldpunt Zorg. Vandaag de dag is mevrouw Roelfsema voorzitter van de ANBO, lid van de OSO, bestuurslid van de Stichting Zorgnet Veendam, lid van het algemeen bestuur van de Vrijwillige hulpdienst en lid van de Pensioenraad.

Mevrouw drs. C.A.C. Keuning-Danser (78) wordt gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'. Bij de beoordeling door het Kapittel zijn in aanmerking genomen de ontplooide activiteiten op het gebied van sport, onderwijs, cultuur en flora. Mevrouw Keuning was lid van het Hostessteam Oost-Groningen en is medeoprichter en secretaris van de Stichting Het Tuinpad. Daarnaast was mevrouw van 1985-1997 vrijwillig baliemedewerker bij de VVV Veendam en van 1986-1995 bestuurslid van de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en Plantkunde. Mevrouw Keuning heeft vele lezingen gehouden om de provincie Groningen te promoten wat in 1996 heeft geleid tot de vrijwilligersprijs van de provincie Groningen.

De heer S.T. Deinum (60) wordt gekwalificeerd als 'iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'. De heer Deinum is werkzaam bij Koninklijke Volker Wessels Stevin NV en kan worden gekenschetst als een zeer betrokken ondernemer. Van 1974-1999 was de heer Deinum secretaris van het toenmalig verpleeghuis Open Haven in Veendam. Vanaf 1986 is de heer Deinum bestuurslid van de Bouwsociëteit Groningen, voorzitter van de afdeling Veendam van D'66, bestuurslid van Radio Parkstad, bestuurslid van VNO-NCW Noord en bestuurslid van de Stichting Oriënt Express Veendam.