Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 133 LM
Datum: 29 april 2005

Positief-kritische reacties bij eerste

inspraakbijeenkomst Ontwerp Milieubeleidsplan

Gisteren vond de eerste van de acht inspraakbijeenkomsten plaats die de provincie organiseert over het Ontwerp Milieubeleidsplan 2006 - 2009. Hiervoor waren de gemeenten uit noordwest Friesland uitgenodigd. De opkomst was niet hoog, maar de kwaliteit van de reacties wel; het gesprek over samenwerken en het concretiseren van doelstellingen was levendig.

In het ontwerpplan staat waaraan de provincie Fryslân de komende vier jaar op milieugebied wil werken. De gemeenten die gisteren aanwezig waren gaven aan dat het plan wat hun betreft nóg concreter mag. Dit gold voor de doelstellingen uit het plan, maar ook voor de beschreven taken en verantwoordelijkheden. Provinciale Staten zullen bij het vaststellen van het definitieve Milieubeleidsplan in december alle inspraakreacties in overweging nemen. Gedeputeerde Baas is inhoudelijk tevreden over de bijeenkomst hoewel hij aangaf het "jammer te vinden dat een aantal gemeenten er niet bij was. Dit is hét moment om mee te praten over het milieubeleid voor de komende jaren, en ik nodig iedereen dan ook nogmaals van harte uit om dat ook daadwerkelijk te doen".

Tot 7 juli aanstaande ligt het ontwerp Milieubeleidsplan ter inzage in het Provinciehuis en in de gemeentehuizen van alle Friese gemeenten. Belanghebbenden kunnen hierop reageren door een inspraakreactie te geven. Daarnaast worden inspraakbijeenkomsten gehouden voor Friese overheden, milieuorganisaties, landbouworganisaties, het Friese MKB, enz.

Op 23 juni 2005 wordt een afsluitende inspraakavond georganiseerd in het Abe Lenstrastadion in Heerenveen. Op deze avond kan iedere inwoner van Frylân een mondelinge reactie geven op het ontwerp Milieubeleidsplan. Het ontwerpplan is ook te vinden op www.fryslan.nl/pmp. Het is ook mogelijk om een inspraakreactie via de provinciale website te geven. N 35


---- --