Ingezonden persbericht

Unieke 13-daagse zeil-/wandelvakantie in de Caribbean

ENKHUIZEN, 20050429 -- 'de Zeilvaart' heeft een nieuwe reis in het Caribische gebied toegevoegd aan haar programma voor 2005, waarbij zeilen en o.a. snorkelen, de beklimming van een vulkaan, een bezoek aan een regenwoud en een prachtige botanische tuin op het programma staan. De tweemastgaffelschoener 'Passaat' onderneemt op 20 juni 2005 een unieke zeil-/wandelvakantie in het Caribische gebied. De paradijselijke eilanden Martinique, Dominica, Guadeloupe en Montserrat worden bezocht. De wandelingen worden op eigen gelegenheid gemaakt en zijn daarom geschikt voor zowel de geoefende als de beginnende wandelaar.


Programma
De 13-daagse zeiltocht start vanaf Fort-de-France op Martinique. Er wordt gezeild richting Saint Pierre. De beklimming van de vulkaan Mont Pelee is zeer de moeite waard. Ook kan er een wandeling naar de prachtige waterval G. de la Falaise gemaakt worden. Dominica is werkelijk een paradijs voor wandelaars. Dit eiland is bekend vanwege haar regenwoud, de 365 rivieren en indianen. Op Guadeloupe ligt het National Park Cousteau, waar ook vele gezellige Franse terrasjes te vinden zijn. Bovendien is een wandeling naar de vulkaan La Soufriere mogelijk. Op Pigeon Island kunnen snorkelaars en duikliefhebbers hun hart ophalen. Terugzeilend naar het zuiden, biedt het fort Napoleon, op de Les Saintes eilanden, een schitterend uitzicht op de omliggende eilanden. Het uiteindelijke programma is altijd afhankelijk van wind en weer.

Tweemastgaffelschoener 'Passaat'
Aan boord van de 'Passaat' zijn vijf tweepersoons hutten waarvan een aantal beschikken over eigen douche en toilet. Het schip heeft een teakhouten dek waar volop ruimte is om van de zon te genieten. Verder is er een grote eettafel met zonnedak waar 's avonds heerlijk geborreld en gegeten kan worden.


Reissom en boordkas
Deze reis wordt ter introductie met 25 % korting aangeboden, de reissom voor deze 13-daagse reis bedraagt ¤ 695,- per persoon (op basis van een tweepersoonshut met gedeelde douche en toilet). Het verblijf is op basis van volpension (excl. 1 diner per week). De boordkas hiervoor bedraagt ¤ 385,- per persoon.

'de Zeilvaart'
'de Zeilvaart' is samen met Zeilvloot Lemmer-Stavoren met ongeveer 120 schepen de grootste aanbieder van traditionele zeilschepen met bemanning in Europa. Hoge eisen worden gesteld aan kwaliteit en veiligheid. In Nederland zeilen de schepen op het IJsselmeer, de Waddenzee en op de binnenwateren. Buiten Nederland variëren de vaargebieden van Spitsbergen tot de Caribbean en van de Middellandse Zee tot de Kanaaleilanden. Het totale aanbod van 'de Zeilvaart' is ook te vinden op www.zeilvaart.com.




Ingezonden persbericht