Bex*van der Schans PR


29-04-2005
Jonge ondernemers optimistisch over de toekomst.

BZW wil nadrukkelijker brullen als een leeuw

Onlangs volgde de staf van de Brabants Zeeuwse Werkgevers een workshop 'Brullen als een leeuw' om meer impulsen te geven aan het persbeleid. Een van de uitvloeisels daarvan is een quick scan onder jongere leden. De resultaten daarvan zijn verwoord in een persbericht en staan centraal in het ondernemersmagazine Interactie. Bex*van der Schans werkt al enkele jaren mee aan dit magazine, onder meer door de productie van het themakatern.

Jonge ondernemers zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet, zo blijkt uit het persbericht over de quick scan. Maar liefst 92 procent verwacht dat hun bedrijf de komende drie jaar zal groeien in omzet. Driekwart van de jonge ondernemers gaat ervan uit dat het aantal personeelsleden de komende jaren toeneemt. Een vergelijkbaar percentage verwacht op korte termijn te gaan investeren. Dit blijkt uit een door de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) gehouden quick scan onder 250 BZW-leden in de leeftijd tot 40 jaar.

Verhouding privé-werk
Bijna driekwart van de jonge ondernemers zegt dat zij een betere balans nastreven in de verhouding werk/privé dan oudere ondernemers. Jonge ondernemers vinden zichzelf niet minder ambitieus vinden dan hun oudere collega's. Met de stelling dat de overheid te weinig doet om het ondernemersschap te stimuleren is ook ongeveer driekwart van de jonge BZW-leden het eens. Een zelfde grote groep is van mening dat het onderwijs er meer aan zou moeten doen om het ondernemersschap te bevorderen. Driekwart van de jonge ondernemers geeft aan dat zij het eens zijn met de stelling dat 'ondernemersschap een intrinsieke motivatie is: je bent ondernemer of je bent het niet.'

Meer informatie: Peter van den Besselaar, telefoon 040 - 294 52 52