Politie Zaanstreek-waterland


12:26 28-APR-05
WORMERVEER, AMSTERDAM
Man na vluchtpoging aangehouden
De politie heeft een 41-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden nadat hij voor de politie vluchtte in een gestolen auto. De man werd gezien door personeel van een bedrijf waar hij was binnengeslopen en zich verdacht gedroeg. De auto waar de man in weg reed stond sinds december als gestolen gesignaleerd door de politie in Almere. Agenten zagen de auto rijden en volgden hem richting Amsterdam. Daar reed de man met hoge snelheid weg toen de agenten hem probeerden aan te houden. Hierbij werden zodanige risico's genomen door de verdachte dat de agenten de achtervolging staakten. De verdachte werd even later toch teruggevonden want het onderstel van de auto was zodanig beschadigd dat hij niet meer kon rijden. De man werd na aanhouding en insluiting in verzekering gesteld.

10:44 28-APR-05
KROMMENIE, ZUIDERHAM

Bejaarde is pinpasoplichter te vlug af

Een bejaarde vrouw was een oplichter te vlug af door direct haar bankpas te blokkeren nadat deze haar was ontfutseld. Een man kwam een originele pakketdoos bezorgen waarvoor een klein bedrag betaald moest worden. Er kon niet contant betaald worden, alleen met een pasje en pincode. De man had hiervoor een kastje mee. De vrouw werd vervolgens even afgeleid en haar bankpas bleek verdwenen toen de man de woning verliet. Zij liet direct de bankpas blokkeren en kon zodoende voorkomen dat haar rekening werd geplunderd. Het wijkteam van Krommenie stelt een nader onderzoek in.

13:23 28-APR-05
ZAANDAM, H. GERHARDSTRAAT

Dreigende man met mes aangehouden

De politie heeft een 33-jarige Westzaner aangehouden die in Zaandam met een keukenmes liep te zwaaien. Getuigen waarschuwden de politie en volgden de man. De man werd na enig verzet door toegesnelde agenten aangehouden. De verdachte is na verhoor en bezoek van een arts en psychiater heengezonden.

15:41 28-APR-05
ZAANDAM, STATIONSSTRAAT

Politie houdt drie veelplegers aan

De politie heeft een 26-jarige man uit Weesp, een 37-jarige man uit Almere en een 35-jarige Zaandammer, allen veelplegers, aangehouden als verdachten van diefstal. Een politieman zag in zijn vrije tijd de drie mannen, waarvan hij er twee kende, in een auto zitten met een fonkelnieuw koffiezetapparaat op de achterbank. Bij controle van het voertuig kwamen nog enkel nieuwe apparaten tevoorschijn waarvan de mannen geen bonnetjes konden tonen. Onderzoek toonde aan dat de voorwerpen uit een winkel op de Gedempte Gracht waren gestolen. Het trio is in verzekering gesteld en voorgeleid bij justitie.

00:09 29-APR-05
PURMEREND, HOORNSELAAN

Bekeuringen voor beledigen agenten

De politie heeft twee meisjes uit Purmerend bekeurd omdat zij beledigingen hadden geroepen naar de agenten toen een politieauto voorbij hen reed. Het raampje van de dienstauto stond open dus het gescheld was goed te horen. De jongedames zijn aangehouden en met een bekeuring wegens het beledigen van een ambtenaar in functie heengezonden.


04:10 29-APR-05
PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT

Drie snelkraken zelfde winkel

De politie onderzoekt drie snelkraken waarbij iedere keer broeken werden gestolen bij dezelfde kledingwinkel. Bij de eerste diefstal op 20 april werden ongeveer 80 broeken meegenomen. De tweede keer 60 en vrijdagochtend 65 broeken. Iedere keer werd een ruit vernield om binnen te komen. Gelet op de hoeveelheid kleding wordt vermoedelijk gebruik gemaakt van een voertuig.


---- --