Ingezonden persbericht


Oosterlengte en Thuiszorg Groningen gaan samen

Oosterlengte en Thuiszorg Groningen zijn voornemens op 1 januari 2006 samen te gaan. Daarover is het personeel van beide organisaties vorige week geïnformeerd. Op vrijdag 29 april hebben Hennie Sanders (directeur-bestuurder Oosterlengte) en Jennyke Kuiper (voorzitter van de Raad van Bestuur van Thuiszorg Groningen) de intentieverklaring hiervoor ondertekend.

Oosterlengte wil met name ouderen zorg bieden die bijdraagt aan een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, in een omgeving waarin zij zich thuis voelen (thuis of in een andere woonvorm). Om dit waar te maken, werkt Oosterlengte met veel organisaties samen. De doelstellingen van Thuiszorg Groningen sluiten daar goed bij aan. In Oost-Groningen weten Oosterlengte en Thuiszorg Groningen al lang elkaar goed te vinden. Thuiszorg Groningen kent daarom de organisatie en de bewoners van het gebied goed.

De organisaties maken met deze fusie de zorgketen compleet; van zorg thuis tot zorg in een beschermde woonomgeving. Ook kunnen zij zo nu en in de toekomst professionele zorg dichtbij en in huis blijven garanderen.

Door het samengaan ontstaat een organisatie die slagvaardig kan opereren als zorgaanbieder en als werkgever in het veranderende speelveld. De medewerkers van Oosterlengte en Thuiszorg Groningen krijgen door de fusie betere doorgroeimogelijkheden. De cliënten van beide organisaties kunnen door de fusie de zorg langer van dezelfde aanbieder krijgen. Zij hoeven geen overstap te maken op het moment dat zij zwaardere of andere zorg nodig hebben. Verder verandert er voor de cliënten en bewoners niet veel.

Bovenaan staat bij beide organisaties dat de cliënt nu en in de toekomst moet kunnen vertrouwen op kwalitatief hoogwaardige zorg dichtbij huis. Het voornemen om samen te gaan wordt de komende maanden besproken met de medezeggenschapsraden. De uitwerking en de naam van de nieuwe gezamenlijke organisatie zal in een fusiedocument worden vastgelegd. Het streven is om op 1 januari 2006 de intentie te hebben omgezet in een fusie.