PERSBERICHT - 2005-04-23

Persuitnodiging opening 'Kameleonpaviljoen' in Terherne

Terwijl regisseur Steven de Jong de laatste hand legt aan zijn met spanning verwachte Kameleonfilm 2, zijn Sietse en Hielke Klinkhamer, de beide hoofdrolspelers, op vrijdagmiddag 29 april in levende lijve aanwezig in het Kameleondorp Terherne.

Daar openen zij namelijk, samen met de nieuwe burgemeester van Boarnsterhim, mevrouw Ella Schadd de Boer, om 15.00 uur het nieuw gebouwde Kameleonpaviljoen Het Meer van Lenten.

Het Paviljoen, dat een belangrijk element is in de ruim zestig Kameleonboeken ontbrak nog in het échte Kameleondorp: Terherne. Na ruim zeven jaar van voorbereidingen is het Paviljoen nu klaar inclusief het mooiste terras, met het fraaiste uitzicht - aan het Sneekermeer. Terherne trekt, damnkzij de populariteit van de Kameleonserie, jaarlijks vele duizewnden toeristen.

In het Paviljoen is een Natuurinformatiecentrum opgenomen, gewijd aan de flora en fauna van de Friese meren, opgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer en It Wetterskip Fryslan.

Annette en Jeroen Lange, de exploitanten van Kameleonpaviljoen Het Meer van Lenten, nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit deze feestelijke opening, waarvoor vele prominente Kameleonliefhebbers worden verwacht, bij te wonen. Alle basisschoolkinderen van Terherne zijn uitgenodigd zich te verkleden als figuren uit de Kameleonboeken.

Plaats:
Kameleonpaviljoen Het Meer van Lenten
Utbuorren 50
8493 MA Terherne, Friesland.

Tijdstip: 29 april 2005, 15.00 uur