Gemeente Venlo


Thema-avond Gemeentearchief

In het kader van 60 jaar bevrijding: Lezing en filmvoorstelling Gemeentearchief.

Op vrijdag 29 april wordt in het Gemeentearchief een thema-avond over 'Zestig jaar bevrijding' georganiseerd.

Om 19.30 uur spreekt drs. B. Schoenmaker, onderzoeker bij het Instituut voor Militaire Geschiedenis in Den Haag, over de bevrijding van Venlo op 1 maart 1945. Hierbij staat vooral centraal het belang van Venlo in de strategie, zowel van de Duitsers als van de geallieerden. Belangrijke onderwerpen zijn verder de slag om de Peel, de bevrijding van Blerick op 3 december 1944, de bombardementen op de Maasbruggen en de logistieke positie van Venlo. Tenslotte is er aandacht voor het bezoek van koningin Wilhelmina aan Venlo op 23 maart 1945. Dhr. Schoenmaker zal uniek foto- en kaartmateriaal vertonen. De lezing duurt ca. 45 minuten. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Na de pauze wordt de film 'Bombardementen op de Maasbruggen' vertoond. Deze compilatie van 17 minuten uniek beeldmateriaal is samengesteld door Huub Smets. De beelden zijn afkomstig van diverse particulieren, het Gemeentearchief Venlo en van andere instellingen.

19.00 uur: zaal open
19.30 uur: lezing drs. B. Schoenmaker 'De bevrijding van Venlo' 20.30 uur: pauze
20.45 uur: film 'Bombardementen op de Maasbruggen' 21.30 uur: einde

Entree: ¤ 3

Toegang uitsluitend na aanmelding bij het Gemeentearchief Venlo. Het aantal plaatsen is beperkt!!!

Gemeentearchief Venlo
Dokter Blumenkampstraat 1 5914 PV Venlo 077 - 3219515

Veel interessante informatie kun je ook vinden op de website http://archief.venlo.nl, een reactie sturen via e-mail kan natuurlijk ook: archief@venlo.nl.