Ingezonden persbericht

Eerste Brabantse AVEVE vestiging van Belgische Boerenbond

UDEN, 20050425 -- UDEN-Vanaf vrijdag 29 april beschikt Uden over een echte superstore voor het landelijke leven. Deze dag opent, in het voormalig tuincentrum Uden aan de Runmolen 104, de AVEVE Tuin, Dier, Hobby winkel haar deuren. AVEVE is een 100% dochter van de Belgische Boerenbond, die ruim 260 van dergelijke winkels in Vlaanderen exploiteert


Voor AVEVE, een 100% dochter van de Belgische Boerenbond, is de vestiging in Uden een eerste stap in de Brabantse markt. In de komende jaren zullen meerdere AVEVE vestigingen in Brabant hun deuren openen. "Wij zijn ervan overtuigd dat onze Belgische winkelformule een meerwaarde vormt voor Zuid-Nederland", verklaart Piet Vos, AVEVE verkoopleider voor de Nederlandse markt.
In België heeft AVEVE ruim 260 vestigingen. Voor het grotendeels in Vlaanderen. "Omdat we Vlaanderen goed hebben afgedekt richten we ons voor de verdere expansie op Wallonië en de Nederlandse provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Allemaal gebieden die zowel geografisch alsook markttechnisch aansluiten op onze thuismarkt", legt Piet Vos uit. In Limburg heeft AVEVE inmiddels vijf vestigingen: Beek, Maastricht, Gulpen, Kerkrade en Onderbanken. De hoofdvestiging van AVEVE Nederland BV is in Beek.
De aandelen van AVEVE zijn in handen van de Belgische Boerenbond. Ze is met circa 60 bedrijven actief als toeleverancier in de land- en tuinbouw en aanverwante sectoren zoals de particuliere markt, de voedingsindustrie, de informatietechnologie en de engineeringsector. Met haar ruim 2.000 medewerkers behaalde AVEVE-groep in 2003 een omzet van 0,9 miljard euro. Hiervan werd 2/3 deel gerealiseerd in de land- en tuinbouw. Qua omzet behoort de AVEVE-groep tot de 50 grootste bedrijven van België. De groep beschikt over een eigen vermogen van ¤170.000.00.
Overigens is AVEVE geen onbekende in Noord-Brabant. Het uitgebreid assortiment Soezie bakproducten is al jaren in Brabantse Boerenbondwinkels, diverse elektrowinkels en boerderijwinkels te koop.




Ingezonden persbericht