Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
KUNST EN CULTUUR / MUZIEK/ MEDIA

Podcasten met KINK FM

Hilversum, 25 april 2005.

KINK FM brengt vanaf vrijdag 29 april exclusief en gratis interviews met de grootste alternative artiesten via de Podcast-dienst van de zender. De luisteraar kan zich vanaf die dag opgeven op www.kinkfm.com en krijgt vervolgens wekelijks een aantal interviews exclusief toegestuurd in MP3-formaat. De eerste weken staan interviews gepland met de Presidents of The USA, Athlete, The Bloc Party en Beef. Kink FM biedt deze dienst aan in samenwerking met Toazted.com. Naast de exclusieve en actuele interviews kan de Kink-luisteraar ook op de podcast terecht voor interviews uit het archief van Toazted. Zo worden de komende weken interviews aangeboden met Oasis, Slipknot, White Stripes en System Of A Down. De interviews duren zo'n tien minuten en graven diep in het hoe en waarom van de band.

Volgens directeur Kink FM Jan Hoogesteijn zal "radio de komende jaren drastisch veranderen. Mede door nieuwe distributie zoals DAB en draadloos internet wordt radio straks één van de vormen van audiodistributie."

"Podcasten is bedacht en ontwikkeld door oud-Veronicaan Adam Curry die zes jaar geleden al onderkende dat radio niet altijd live hoeft te zijn. Dit geldt voor TV ook al jaren. Mensen moeten in staat worden gesteld om delen van radioprogramma's of hele programma's op een door hun gewenst tijdstip te kunnen beluisteren."

Hoogesteijn: "Podcasting voorziet in een behoefte van de luisteraar. Zeker vanaf het moment dat auteursrechthebbenden, de platenmaatschappijen, het licht op groen gaan zetten waardoor radiostations toestemming krijgen om complete programma's met muziek te mogen podcasten zal er een nieuwe en andere wijze van radiobeluistering ontstaan. Geen mass-medium, nog niet, maar zeker interessant voor een niche-zender als Kink FM. We nemen een voorschot op de toekomst door in samenwerking met Toazted.com exclusieve interviews aan te bieden. '

The Revolution will not be televised... You'll hear it on Kink and on your iPod.'

Kink FM is overal in Nederland via de kabel te beluisteren en wereldwijd via internet en satelliet (digitaal). Check www.kinkfm.com voor meer info over podcasten en de kabelfrequenties of bel 0900-3001900