Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Embargo tot 29 april, 12.00 uur
28 april 2005 C024

Lintjesregen 2005

Burgemeester Ter Horst reikte op vrijdag 29 april ter gelegenheid van Koninginnedag in De Vereeniging van Nijmegen aan 12 Nijmegenaren een lintje uit. De lintjes werden vanaf 10.00 uur uitgereikt.

De heer Ehlebracht die vanwege gezondheidsredenen niet in de Vereeniging aanwezig kon zijn, kreeg zijn onderscheiding thuis, Industrieweg 5 te Nijmegen, uitgereikt.

Dit jaar werden drie dames en tien heren gedecoreerd.

Mevrouw drs. J.G. Aarnink (zr. Laetitia), provinciaal overste van de Congregatie van de Zusters van Jezus, Maria en Jozef, (69) werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau omdat zij zich verdienstelijk heeft gemaakt met educatieve, redactionele, publicitaire, organisatorische en bestuurlijke activiteiten voor haar congregatie. Daarnaast zet zij zich al meer dan 30 jaar in voor het Titus Brandsma Instituut.

Mevrouw T.J. Boonstra-Jansma (64) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij sedert 1968 diverse bestuurlijke activiteiten heeft ontplooid voor de samenleving op het terrein van ontwikkelingssamenwerking, kinderbescherming, kerk, onderwijs en de multiculturele samenleving.

De heer B.P.M. Bouman (64) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 1962 werkzaam bij de Radboud Universiteit Nijmegen. Als hoofd bureau pedel en congresorganisatie heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de organisatorische en coördinerende activiteiten van de universiteit.

De heer R.C. Brion (62) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij zich geruime tijd verdienstelijk heeft gemaakt voor de Nijmeegse honkbal- en softbalvereniging N.I.S.C. '71 en Rayon Oosten van de Kon. Ned. Baseball en Softball Bond. Daarnaast was hij bestuurslid van Stichting Forum en is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Osmose.

De heer F.J.C. Ehlebracht (74) werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet voor de zwemsport. Sinds 1946 is hij zwemtrainer bij verenigingen voor doven, blinden, stomapatiënten en geestelijk gehandicapten. Momenteel geeft hij nog steeds les aan bewoners van Verpleeghuis Kalorama. Sinds 1964 is hij examinator diplomazwemmen en rapporteur, eerst bij de Koninklijke Zwembond en vervolgens bij de Nationale Raad Zwemdiploma.

De heer P.M.L. Eliazer (71) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij sinds 1960 op het gebied van sport en welzijn meerdere activiteiten heeft ontplooid. Sinds 1960 zet hij zich in voetbalvereniging Orion. Daarnaast zet hij zich in als trainer en fysiotherapeut voor trimclub Houdt U Fit en trimclub Nooit Stoppen.

De heer J.J.T. Eijkman (72) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van de Oranje Nassau omdat hij de initiator is van dak- en thuislozen centrum "Het Kasttel". Ook was hij medeoprichter van het Diaconaal Centrum van paters van het Heilig Hart en is hij de drijvende kracht achter de oprichting van de 'daklozen-kerk" de Titus Brandsmakapel.

De heer H.A.P. Linssen (82) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij zich verdienstelijk heeft gemaakt voor Carnavalsvereniging "'t Swerte Schaop", voor het Museum 'Katharinenhof'in Kranenburg, voor Scholengemeenschap Nijmegen-Oost en scholengemeenschap Nijmegen-West. Daarnaast spant hij zich in voor de Valkhofverenging en de muzikale verenging MozartK(r)ing.

Professor dr. J.J.H.H.M. de Pont (62) werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw omdat hij als hoogleraar Biochemie aan het UMC St. Radboud op een zeer bijzondere wijze heeft geprofileerd. Zijn eiwit-onderzoek is van groots wetenschappelijk belang. Ook bereikt hij op het terrein van het onderwijs toonaangevend resultaten.

Mevrouw C.B.L. Schell-Jacobs (66) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij zich langer dan 25 jaar heeft ingezet als vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Nijmegen-Hatert. Zij doet bezoekwerk in de wijk Hatert en is medeorganisator van de maandelijkse ontmoetingsmiddagen. Daarnaast werkt zij mee aan de verkoop van Zonnebloemloten en ander acties van de Zonnebloem. Ook op andere terreinen heeft mevrouw Schell-Jacobs zich ingezet voor de zwakkeren in de samenleving.

De heer prof. dr. W.C. Ultee (58) werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw omdat hij als hoogleraar in de Algemene en theoretische sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen door zijn hooggekwalificeerd onderzoek en onderwijs van zeer groot belang is voor wetenschap en samenleving. Met name heeft hij zich status verworven als initiator en vertegenwoordiger van de zogenaamde 'explanatory socology'. Het belang van zijn onderzoeksprogramma kan worden afgemeten aan het feit dat dit onderzoek over een reeks van jaren wordt gefinancierd door onder meer de Europese Gemeenschap.

De heer A.J. Winterink (79) werd gedecoreerd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij zich sinds 1985 verdienstelijk heeft gemaakt voor het Museum Regiment Stoottroepen Prins Bernhard te Assen. Hij levert een belangrijke bijdrage aan de voortgang van de activiteiten van dit museum. Hij vervult een voorbeeld functie. Wekelijks reist hij van Nijmegen naar Assen om als suppoost en gids te werken in het museum.

De heer W. Yang (57) werd gedecoreerd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling en erkenning van de psychosociale oncologie in Nederland. Hij heeft zich ingezet als programmaleider van het Taborhuis te Groesbeek, waar mensen met kanker of een andere ernstige ziekte psychosociale ondersteuning krijgen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---