Gemeente Almelo



Brandweer Almelo zoekt parttimers; informatieavond op 3 mei

Houd jij je hoofd koel in het heetst van de strijd? En zie jij jezelf als een redder in nood? Met die vragen roept de Almelose Brandweer sportieve mannen en vrouwen tussen de 18 en 35 jaar op om zonder verplichtingen naar een informatieavond te komen op 3 mei. Vooral geïnteresseerden die op niet meer dan 3 minuten rijden van de post aan de Henriëtte Roland Holstlaan wonen zijn welkom. Zij kunnen, als ze besluiten zich aan te melden en goedgekeurd worden, meteen na de zomervakantie aan de opleiding tot Brandwacht beginnen.

Om sneller en adequater te kunnen werken is de Vrijwillige Brandweer bezig de teams uit te breiden. Vorig jaar en het jaar daarvoor heeft een wervingsactie 22 nieuwe vrijwillige brandwachten opgeleverd.

Rekenen
Vrijwillige brandweerlieden is de officiële benaming, maar de brandweer spreekt liever over parttimers. Want wie eenmaal gekozen heeft legt zich wel vast: na de opleiding van 1 avond per week is dat voor een wekelijkse oefenavond en één week per 5 weken piketdienst in de avond en het weekeinde. Het team en de stad Almelo moeten namelijk op de brandweer kunnen rekenen. Daarom staat er ook een vergoeding tegenover alle activiteiten.

Vrouwen welkom
In tegenstelling tot wat sommigen misschien denken is het vak van brandwacht zeker ook geschikt voor vrouwen. Hun aandeel is op dit moment nog bescheiden, maar de vrouwen die zich aangemeld hebben zijn enthousiast. Een machowereld? Helemaal niet. Er heerst juist een geweldige teamgeest, is hun ervaring. Wel van belang is een goede lichamelijke en geestelijke conditie.

Wie meer wil weten over de opleiding en het werk als vrijwillige brandweerman of vrouw kan zich opgeven voor de informatieavond op 3 mei om 19.30 uur op bij de Brandweer Almelo, Brugstraat 6, tel. (0546) 541641. Op dit nummer kan men ook terecht voor meer informatie.