Rechtbank 's-Gravenhage

Tweede pro forma-zitting in zaken Hofstadgroep

PERSBERICHT - 's-Gravenhage 26 april 2005 - Op dinsdag 3 mei a.s. houdt de rechtbank Rotterdam de tweede pro forma-zitting in de strafzaken tegen de twaalf verdachten die deel uit zouden maken van de zogenoemde Hofstadgroep. De zaken worden nog niet inhoudelijk behandeld. Woensdag 4 mei is gereserveerd voor een eventuele uitloop van de zitting.

De meervoudige strafkamer van de Rotterdamse rechtbank die de zaken behandelt, is in het kader van de landelijke verdeling van megazaken samengesteld uit rechters van de rechtbank âs-Gravenhage.

De zitting begint om 9.30 uur en wordt gehouden in de extra-beveiligde zittingszaal van het gerechtsgebouw in Rotterdam (zaal 35 van het Rijnhavengebouw).

Geen toegang visuele media en tekenaars
Aan visuele media wordt geen toestemming gegeven om opnamen te maken tijdens de zitting. Ook tekenaars krijgen geen toestemming om te tekenen.

Poolregeling geluidsopnamen
Voor geluidsopnamen geldt een poolregeling. Het NOS Radio1Journaal verzorgt de poolregeling en heeft toestemming om aan het begin van de zitting geluidsopnamen te maken van de algemene toelichting op het onderzoek door de officier van justitie.

Media die gebruik willen maken van de geluidsopnamen van de NOS kunnen contact opnemen met André Puype (tel. 035 â 677 11 24).

Aanmelding pers
Schrijvende journalisten en verslaggevers van andere media die de zitting willen bijwonen, dienen zich uiterlijk vrijdag 29 april om 16.00 uur telefonisch of per e-mail aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage (tel. 070 - 381 1943/1732 of voorlichtingrechtbank@sgrarr.drp.minjus.nl).

Voor nadere informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling voorlichting van de rechtbank âs-Gravenhage, tel. (070) 381 1943/1732.


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 26 april 2005