Gemeente Papendrecht

Bewonerscontactavond dinsdag 3 mei

Dinsdag 3 mei wordt in de hal van het gemeentehuis tussen 19.00 en 20.00 uur de maandelijkse bewonerscontactavond gehouden. Inwoners van Papendrecht zijn van harte welkom om mee te praten en mee te denken over verbeteringen in hun wijk. Leden van de vier wijkplatforms van Papendrecht, de wijkagent en medewerkers van gemeente en Westwaard Wonen zijn aanwezig om bewoners te ondersteunen met ideeën over de aanpak van wijkgebonden problemen. Wethouder André Vogel en wijkcoördinator Leni van Mourik ontvangen bezoekers vanaf 19.00 uur graag met een kopje koffie of thee.

Rapportage Luchtkwaliteit 2003

Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van dinsdag 19 april 2005 de rapportage Luchtkwaliteit 2003 vastgesteld. De rapportage, waarin behalve van onderzoeksgegevens gebruik wordt gemaakt van huidige en toekomstige verkeerscijfers, laat zien dat binnen Papendrecht geen sprake is van overschrijdingen. In gevallen waarin daarvan wel sprake is, zijn gemeenten volgens Europese regels die sinds 2001 van kracht zijn - verplicht maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zodat uiteindelijk in 2010 de luchtkwaliteit in alle Nederlandse gemeenten voldoet aan de in het besluit gestelde normen.

Papendrecht is verplicht een dergelijke rapportage op te stellen omdat het langs een snelweg (de A15) ligt. Los van de rapportage worden door de gemeente overigens luchtmetingen verricht op verschillende plaatsen die extra aandacht behoeven, zoals de Duindoornhof, Amberdreef, Merwedebrug (vanwege de ligging aan de N3) en de Burgemeester Keijzerweg. De resultaten hiervan worden in de loop van dit jaar verwacht. Het rapport is te raadplegen via www.papendrecht.nl

Wijkcentrum Middenpolder, supermarkten Oostpolder en Land van Matena

Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenstemming bereikt met Houwelingen Projecten BV te Sliedrecht en Boon Beheer B.V. te Sliedrecht over herontwikkeling van wijkcentrum Middenpolder, de tijdelijke supermarkt in de wijk Oostpolder en definitieve vestiging van een supermarkt in het Land van Matena. Sinds januari 2001 overlegden de partijen over dit onderwerp.

In de wijk Middenpolder is in de plaats van het huidige wijkcentrum een ondergrondse parkeergarage en een appartementencomplex voorzien op een onderlaag van diverse voorzieningen (o.a. Chinees restaurant, snackbar en buurtsupermarkt). Omwonenden zijn hierover eerder geïnformeerd. Binnen enkele maanden wordt het huidige complex gesloopt. Tijdens sloop en bouw van het wijkcentrum wordt op gezette tijden een rijdende supermarktvoorziening ingezet. Bewoners van de Gerbrandystraat ontvangen hierover binnenkort bericht.

Het college streeft verder naar realisering van een tijdelijke supermarkt in de Oostpolder tegenover het asielzoekers centrum - voor de komende zomervakantie. In het land van Matena (parallel aan de A15, ten oosten van de Matenasche Scheidkade) is rond de jaren 2009/2010 definitief een supermarkt gehuisvest, als onderdeel van het toekomstige winkelcentrum.

Over het verloop van bovenstaande ontwikkelingen wordt regelmatig bericht op deze pagina Gemeentenieuws.

Vijf maal per jaar maaien

De gemeente Papendrecht gaat verschillende bermen vijf maal per jaar maaien. Tot op heden was het gebruikelijk gazons circa twintig keer per jaar te maaien en zogenaamde ruwbermen drie keer per jaar. Omdat het gras in laatstgenoemde bermen regelmatig zo hoog groeide dat de verkeersveiligheid in het gedrang kwam - met name langs de Veerweg en de Burgemeester Keizerweg - wordt de vijfjaarlijkse maaibeurt ingevoerd. Aan de frequentie van vijf maal per jaar kleeft overigens ook een nadeel: gemaaid wordt dan namelijk terwijl een aantal soorten bloemen in bloei staat.

Ook verschillende stukken gazon gaat de gemeente bij wijze van proef vijfmaal per jaar maaien. Het gaat dan onder meer om de Kennedylaan, Paulus Potterstraat, Henri Dunantsingel, gebieden tussen rijksweg en bebouwing en delen van het park Noordhoekse Wiel. Afhankelijk van de resultaten worden de gebieden waar vijf maal per jaar wordt gemaaid uitgebreid of verkleind.

Voor vragen zijn de medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud (cluster Groen en Water) bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente, 078-6418911.

Start werkzaamheden Veerplein

Volgens planning start in de week van maandag 2 mei de aanleg van een kadetrap en keermuren op het Veerplein. De werkzaamheden nemen circa tien weken in beslag en zijn als alles volgens planning verloopt voor de bouwvakvakantie afgerond. Omwonenden en belanghebbenden worden schriftelijk geïnformeerd.

Centrum gedeeltelijk afgesloten

Zaterdag 30 april en vrijdag 19 augustus zijn de Weteringsingel, Brederodelaan, Oude Veer, Veerweg en Markt gedeeltelijk afgesloten i.v.m. resp. de Oranjemarkt en de Midzomermarkt.

Van woensdag 11 t/m maandag 16 mei is het markterrein afgesloten i.v.m. de Pinksterkermis.

Dodenherdenking

De Dodenherdenking op zondag 4 mei start dit jaar om 18.45 uur met een bijeenkomst in de Grote Kerk aan de Kerkbuurt. Om 19.35 uur start de stille tocht, waarna om 20.00 uur op de begraafplaats twee minuten stilte in acht worden genomen. Ook een delegatie van de Indische gemeenschap neemt deel aan de tocht.

Huisvuilroutes verschuiven rond Bevrijdingsdag

Rond Bevrijdingsdag verschuiven enkele huisvuilroutes. De route van donderdag 5 mei verschuift naar vrijdag 6 mei. Die van vrijdag 6 mei verschuift naar maandag 9 mei.

Interval: kinderdisco, R&B party, Diddl Ruilbeurs

Vrijdag 6 mei houdt Jeugdcentrum Interval van 19.00 tot 21.00 uur weer een kinderdisco voor kinderen van 6 tot 12 jaar met de vaste djs Cliff & Mariss. Voorverkoop vindt deze keer alleen plaats op woensdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Het centrum is donderdag 5 mei de gehele dag gesloten. Toegang is in het kader van Papendrecht 900 weer gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Interval onder telefoonnummer 078- 6150993; vragen naar Hannelore.

In samenwerking met enkele jongeren houdt jeugdcentrum Interval vrijdag 13 mei van 20.30 tot 00.30 uur weer een R&B party met als djs Ibbies, Ft en Ricabo. Een gastoptreden is er van rapper Beslin Redordinge. De avond is toegankelijk voor jongeren van 14 tot en met 17 jaar en er wordt geen alcohol geschonken. Voorverkoop van kaarten vindt plaats op woensdag 11 mei van 14.00 tot 17.00 uur aan de balie van Interval. Kaartjes kosten in de voorverkoop 2,50 en aan de deur 3,-. Bij de kaartverkoop en de toegang kan gevraagd worden naar legitimatie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Interval onder telefoonnummer 078-6150993; vragen naar Arjan of Hannelore.

Wegens enorm succes houdt Jeugdcentrum Interval zaterdag 21 mei van 14.00 tot 17.00 uur weer een Diddl ruilbeurs. Voor deze beurs kun je voor 1 een plek reserveren aan de balie van Interval aan de Lange Tiendweg 8a. Toegang tot de beurs is gratis. Meer informatie bij Hannelore via tel. 6150993