Ingezonden persbericht


----------
PERSBERICHT, Verkenningen 3 mei 2005 tussen 16.00 en 17.00 uur op 747AM.

Kamp Westerbork

Stilstaan bij een gedeeld verleden, onder dit motto organiseerde de Stichting Diversity Affairs een excursie voor Marokkanen naar het voormalig doorvoerkamp Westerbork. In de Tweede Wereldoorlog vochten ze mee tegen de Duitsers en hielpen bij de Bevrijding. In Zeeland hielden de Duitsers Marokkaanse soldaten krijgsgevangen. Meer dan genoeg reden om te spreken van een gedeeld verleden, alleen dat inzicht mag nog wat algemener postvatten. Verkenningen luisterde samen met de meegereisde Marokkanen naar de verhalen van overlevenden.

Persvrijheid in Azerbeidzjan

Press Now, de organisatie die onafhankelijke media in voornamelijk Centraal en Oost Europa steunt en meehelpt ontwikkelen, ging in maart op bezoek bij lokale Tv-stations in Azerbeidzjan. Deelnemer Jack Kroes vertelt op de internationale dag van de persvrijheid over zijn bevindingen.

Echo-awards

De Echo-awards willen de negatieve beeldvorming stopzetten door allochtoon talent in de schijnwerpers te zetten. Verkenningen was bij de uitreiking 29 april, sprak met de organisatie en feliciteerde de winnaars.

Turks-Marokkaanse demonstratie kabinetsbeleid

Oud-politicus Mohammed Rabbae is de initiatiefnemer van een grote demonstratie tegen het beleid van het kabinet-Balkenende in september. De demonstratie keert zich met name tegen het beleid om het moeilijker te maken islamitische scholen te beginnen, de plannen van minister Verdonk voor verplichte inburgering van allochtonen van de eerste generatie en discriminerende uitspraken van politici. Het beleid zal vooral Turken en Marokkanen treffen, volgens Rabbae. De demonstratie wordt georganiseerd door een groot aantal Marokkaanse en Turkse organisaties en wordt ondersteund door vakbonden, kerken en politieke partijen. In Verkenningen presenteert hij zijn plannen.

----------



Ingezonden persbericht