Politie Hollands Midden

Datum: 3 mei 2005

Let op! De data van de persberichten van vanmorgen waren niet juist. In het bijgevoegde bestand zijn de data aangepast.

Regio Woensdag 4 mei te zien bij 'Team West'

Politie Hollands Midden doet op woensdag 4 mei in het Opsporingsprogramma 'Team West' van TV West een oproep aan het publiek naar aanleiding van een zakkenrollerij zaak in Sassenheim. Op 26 november vorig jaar werd daar in een winkel de portemonnee van een slachtoffer gerold. Van de twee vrouwelijke daders zijn video-opnames gemaakt. Een van de dames kwam weer in beeld, afgelopen 24 april, toen zij samen met een andere vrouw in hetzelfde warenhuis opnieuw een portemonee rolde van een slachtoffer. De een pleegde de diefstal waarna de ander snel met de portemonee naar buiten liep. Deze werkwijze komt vaak voor bij zakkenrollerij. Politie Hollands Midden wil burgers daar preventief op attenderen.

Opgeloste zaak

Buurkorps Haaglanden komt met een opgeloste zaak over 80 kilo cocaïne die in beslag is genomen. Ook zal een bolletjesmachine en een versnijapparaat getoond worden. Naar verwachting zal ook de eis van de Officier van Justitie bekend worden gemaakt.

Het regionale politie journaal 'Team West' begint na het journaal van TV-West van 18.15 uur en wordt later enkele malen herhaald.

Noordwijk Rijden onder invloed

De politie heeft op maandag 2 mei, omstreeks 18.00 uur, op de Provincialeweg N206 een 46-jarige vrouw aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De rijstijl van de vrouw was een andere automobilist opgevallen en deze had de politie getipt. Op het moment dat de politie de automobiliste tot stilstaan had gebracht bleek de auto twee kapot gereden banden te hebben. Van de vrouw is een bloedproef afgenomen om het alcoholpromillage vast te kunnen stellen. De uitslag is nog niet bekend. De automobiliste heeft haar rijbewijs moeten inleveren en de politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Onder invloed onderuit gegaan

Op de Marepoortkade trof de politie op dinsdag 3 mei, omstreeks 00.45 uur, een gevallen bromfietser aan. De bromfietser, een 38-jarige Leidenaar, bleek onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de blaastest was 885 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De man had geen zichtbaar letsel aan de valpartij overgehouden. De Leidenaar heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd. De politie maakt proces-verbaal op.

Schoonhoven Rijden onder invloed

Op dinsdag 3 mei, omstreeks 03.15 uur, hield de politie een 53-jarige bestuurder van een personenauto staande op verdenking van het rijden onder invloed. De man, afkomstig uit Schoonhoven, werd onderworpen aan een blaastest. De uitslag was 590 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De man kreeg een rijverbod van 6 uur opgelegd en heeft tevens zijn rijbewijs moeten inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhoudingen na brandstichting

Op maandag 2 mei, omstreeks 18.00 uur, heeft de politie drie jongens aan kunnen houden op verdenking van brandstichting in een gebouw aan de Vest. De brand was door een buurtbewoner opgemerkt en had vervolgens vier verdachte jongens weg zien lopen. De buurtbewoner heeft direct de politie ingeschakeld. De politie wist drie jongens aan te houden, een vierde wist weg te komen. De jongens, een 15-jarige en twee 17-jarige jongens, allen afkomstig uit Gouda, zijn overgebracht naar het bureau. Het politie zet het onderzoek naar de brand vandaag voort.

Gouda Verkeersongeval

Op maandag 2 mei, omstreeks 16.00 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de industriestraat waarbij een bestelauto en een personenauto betrokken waren. De bestuurster van de personenauto, een 34-jarige vrouw uit Waddinxveen, bracht haar auto tot stilstand om linksaf te slaan, de Nijverheidsstraat in. De bestelbus, bestuurd door een 34-jarige man uit Zeewolde die achter haar reed, kon zijn auto niet meer op tijd tot stilstand brengen en klapte achterop de personenauto. De inzittenden van de personenauto, waaronder twee kinderen, werden voor controle overgebracht naar het Groene Hart ziekenhuis. De kinderen zijn ongedeerd, maar de vrouw heeft een lichte hersenschudding opgelopen. De bestuurder van de bestelbus is ter plaatse nagekeken door het ambulance personeel.

-------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --