Politie Groningen

Persberichten dinsdag 3 mei 2005

Provincie Groningen 03-05-2005 -

Snelheidscontroles regio: maandag
Sellingen: Jipsingboertangerweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 280 voertuigen, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 87 km.
Kolham: Hoofdweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 270 voertuigen, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 80 km.
Ten Boer: Provincialeweg N360 (Rijskweg)
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 1145 voertuigen, aantal overtredingen: 70, hoogst gemeten snelheid: 80 km.
Lauwersoog: Marneweg
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 160 voertuigen, aantal overtredingen: 36, hoogst gemeten snelheid: 89 km.

Groningen: bromfiets door eigenaar opgespoord
De politie heeft maandagnacht in zijn woning in de schildersbuurt van Groningen een 24-jarige man aangehouden die wordt verdacht van de diefstal van een bromfiets. De bromfiets was maandagavond elders in de stad gestolen. Nog voordat de 16-jarige eigenaar aangifte had gedaan van de diefstal zag hij plotseling de verdachte op zijn bromfiets passeren. Na een achtervolging kwam hij bij de betreffende woning van de verdachte uit, waarna hij de politie waarschuwde. Deze kon zelf constateren dat de bromfiets in de woning stond. De verdachte werd aangehouden en voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De eigenaar heeft de bromfiets terug gekregen.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Stuurboordswal in Groningen (Lewenborg) is maandagmiddag de snelheid gecontroleerd met de lasergun. Daarbij zijn 7 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst genoteerde reed 83 km/u terwijl ter plaatse maximaal 50 km/u was toegestaan.
Op de Verlengde Hereweg in Groningen werden maandagmiddag, eveneens met de lasergun, 5 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst genoteerde reed hier 75 km/u (maximumsnelheid 50 km/u).
Op de Friesestraatweg bij Groningen (maximumsnelheid 80 km/u) werden maandagmorgen 1437 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 3 te hard. De hoogst genoteerde reed 93 km/u.