Stad Utrecht, 09.30 uur

Utrecht 03-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Handelstraat heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van levensmiddelen.

Personeel van de winkel zag omstreeks 13.20 uur dat een man levensmiddelen mee naar buiten nam zonder deze eerst af te rekenen. De 28-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rijksstraatweg vond maandagmiddag een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser plaats.

Een 21-jarige man uit Nieuwegein reed omstreeks 17.40 uur over de Rijksstraatweg in de richting van Utrecht. Ter hoogte van een wegversmalling kwam uit tegenovergestelde richting een 33-jarige bromfietsbestuurder uit De Meern. Op het moment dat beiden de wegversmalling inreden raakten zij elkaar en kwam de bromfietser ten val.

De man raakte gewond en werd met diverse botbreuken naar het UMC in Utrecht overgebracht. De regionale verkeersdienst heeft een onderzoek naar de oorzaak gesteld.

Aanrijding door alcoholgebruik

UTRECHT Maandagavond vond op de Albatrosbrug een aanrijding plaats omdat een bestuurder onder invloed van alcohol was.

De politie kreeg omstreeks 18.55 uur een melding dat een aanrijding ter hoogte van de Burgemeester Pelkwijklaan had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een 41-jarige automobilist uit Utrecht achter op de auto van een 34-jarige man uit Vleuten was gebotst.

De Utrechter bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 700 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.