Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 3 mei

* VERDACHTEN SCHIETPARTIJ AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiemensen van het district De Eilanden hebben vier verdachten aangehouden voor een schietpartij die zaterdagochtend 19 maart op de rijksweg A15 plaatsvond. Rond drie uur reed een 25-jarige automobilist uit Rotterdam met een aantal vrienden ter hoogte van de afslag Hoogvliet (na de Botlektunnel) toen een inzittende van een andere auto enkele schoten loste op zijn auto. Er vonden diverse inslagen plaats in de auto waarbij echter niemand gewond raakte. De recherche van het district De Eilanden stelde naar aanleiding van de schietpartij een onderzoek in dat de afgelopen weken leidde tot de aanhouding van vier mannen van 15, 20, 21 en 21 jaar oud uit Hoogvliet. De aanleiding van de schietpartij is een ruzie tussen de mannen die eerder die avond in een discotheek in Brielle plaatsvond.


* SLACHTOFFER SCHIETPARTIJ OVERLEDEN - VERDACHTE AANGEHOUDEN,

VERNIEUWD BERICHT
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks kwart voor zeven vond in de Asterstraat een schietpartij plaats. Hierbij raakte een 31-jarige Rotterdammer gewond. Het slachtoffer werd op straat om nog onbekende reden beschoten door een man, die na de schietpartij vluchtte. De gewonde man werd door GGD-personeel vervoerd naar het MCR, lokatie Zuiderziekenhuis. Het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De verdachte bleek een woning te zijn binnengegaan. Hij werd door het Arrestatieteam aangehouden. De verdachte, een 38-jarige Rotterdammer was nog in het bezit van een vuurwapen. Hij werd overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Het vuurwapen is in beslag genomen. De recherche van het district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de achtergronden van de schietpartij.


* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR ONGEREGELDHEDEN TIJDENS

FEYENOORD-AJAX
ROTTERDAM - Het rechercheteam van het district Feijenoord - Ridderster dat zich bezig houdt met de opsporing van mensen die zich hebben misdragen tijdens de voetbalwestrijd Feyenoord-Ajax, heeft maandagmorgen vier verdachten aangehouden. Het viertal is aan de hand van camerabeelden geïdentificeerd. Het gaat om een 21-jarige man uit Ede, hij wordt verdacht van poging doodslag; een 23-jarige man uit Amersfoort, een 33-jarige man uit Veenendaal en een 39-jarige man uit Waddinxveen. De laatste drie worden verdacht van poging zware mishandeling cq openlijke geweldpleging. Ze zijn alle vier in verzekering gesteld.


* CHAUFFEUR ZWAAR GEWOND EN WASMIDDEL VERSPREID OVER A16 NA

AANRIJDING
ROTTERDAM - Na een aanrijding tussen twee vrachtauto's op de A16 richting Dordrecht, ter hoogte van Capelle aan den IJssel ontstonden maandagavond lange files. Rijbanen waren geblokkeerd omdat lading verspreid over het wegdek raakte. De aanrijding ontstond rond zes uur toen een Belgische vrachtwagenchauffeur (leeftijd nog onbekend) met zijn combinatie tegen een vrachtwagen reed die met pech langs de weg stond. De lading van de vrachtwagen, bestaande uit dozen met flessen vloeibaar wasmiddel, werd over een lengte van vele tientallen meters over het wegdek verspreid. De vrachtwagen van de Belg kwam door de aanrijding op zijn dak terecht waardoor de chauffeur bekneld kwam te zitten. Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en ernstig gewond overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Een automobilist die eveneens betrokken raakte bij het ongeval is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Als gevolg van de opruim- en bergingswerkzaamheden is de rijbaan tot in de avond afgesloten geweest. Rond half zes dinsdagmorgen werden alle rijstroken weer volledig vrijgegeven. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.