Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 03-05-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Te diep in glaasje gekeken

BILTHOVEN In de nacht van maandag op dinsdag is een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00.45 uur werd de automobilist gecontroleerd op de Professor Bronkhorstlaan. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Hierop is de man aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 350 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs

DE BILT Op maandagavond is een 22-jarige man uit Zeist aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Omstreeks 23.55 uur zagen agenten een auto rijden met kapotte verlichting. Op de Dreef kreeg de automobilist een stopteken. De bestuurder was niet in bezit van een rijbewijs en kon zich ook niet legitimeren. Hij is hierop aangehouden. Met een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs, is hij weer heengezonden. De bestuurder bleek niet de eigenaar van de auto te zijn. De tenaamgestelde van de auto blijkt nog meerdere vonnissen open te hebben staan. Hij kan zijn auto ophalen als hij deze betaald.

Politie bekeurd fout-parkeerders

BILTHOVEN De politie van het wijkteam De Bilt heeft vorige week totaal 75 bekeuringen uitgeschreven op en rond de Kees Boekelaan. Naar aanleiding van klachten uit de buurt over het parkeergedrag van met name bezoekers van de aldaar gevestigde sportgelegenheid, heeft de politie op verschillende momenten gecontroleerd. Door agenten werd geconstateerd dat bezoekers onder meer hun auto hadden geparkeerd op uitritten, in bochten en op fietspaden. Daarnaast werden parkeerverboden genegeerd.

Tijdens het uitschrijven kregen de agenten instemmende geluiden van medeweggebruikers. Enkele bekeurden hadden, niet geheel onverwacht, een andere mening.

De politie blijft ook de komende tijd alert op foutparkeerders.