Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 3 mei 2005

Foppen optimaliseert bedrijfsprocessen met iRenaissance van Ross Systems

Foppen Paling en Zalm, de grootste producent van paling- en zalmproducten in ons land, heeft met Ross Systems een overeenkomst gesloten voor de implementatie van het ERP-systeem iRenaissance. Het ERP-systeem wordt onder meer gebruikt om de bedrijfsprocessen te optimaliseren en de interne informatievoorziening te stroomlijnen.

Foppen Paling en Zalm in Harderwijk is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en verkoop van een breed scala van paling- en zalmdelicatessen. De producten worden in binnen- en buitenland verkocht aan de retail, de groothandel, cateringbedrijven en industrie. Dat gebeurt zowel onder de eigen merknaam als onder private label. Foppen biedt momenteel werk aan 180 mensen in Harderwijk en aan 60 mensen in de Griekse dochteronderneming.

Foppen Paling en Zalm is de laatste jaren snel gegroeid. Om de ambitieuze toekomstplannen te verwezenlijken, werd enkele jaren geleden een compleet nieuw bedrijfspand betrokken op bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk. Meteen werden ook alle productielijnen gemoderniseerd, waarbij de routing en de productieprocessen van paling en zalm geheel van elkaar gescheiden werden. De nieuwe fabriek is ontworpen volgens een stappenproces, waarbij veel aandacht is besteed aan hygiëne, voedselveiligheid, werkomstandigheden en milieu. Het productieproces wordt voortdurend bewaakt volgens de eisen en normen van het HACCP/BRC kwaliteitssysteem, waarbij ook traceerbaarheid een belangrijke rol speelt.

Bij de optimalisering van de bedrijfsprocessen, die Foppen nastreeft, past ook de implementatie van een breed, geïntegreerd ERP-systeem, dat niet alleen de productie- en logistieke processen aanstuurt en beheert, maar ook alle administratieve en financiële processen ondersteunt. Door iRenaissance zal Foppen veel efficiënter en gemakkelijker kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld traceerbaarheid en etikettering en op de invoering van moderne ICT-toepassingen als RFID voor voorraadbeheer, logistiek en distributie.

De keuze voor Ross Systems werd gemaakt na een omvangrijk selectietraject waarbij acht leveranciers betrokken waren. De gunstige prijs/kwaliteitverhouding van iRenaissance en de uitgebreide branchespecifieke functionaliteit, waardoor het pakket optimaal is afgestemd op de wensen en behoeften van de voedingsmiddelenindustrie, gaven uiteindelijk de doorslag. De implementatie van iRenaissance wordt naar verwachting eind 2005 afgerond.


---

Noot voor de pers: Meer informatie over Ross Systems kunt u vinden op www.rosssystems.nl. Voor informatie over Ross Systems Benelux kunt u contact opnemen met Nynke de Jong, telefoon: 030-2888454 of per e-mail: nynke_de_jong@rossinc.com.

Over Ross Systems
Ross Systems Inc., brengt onder de naam iRenaissance een geïntegreerde software-oplossing op de markt, die voorziet in specifieke functionaliteiten voor producenten in de chemie, de farmacie en de voedingsmiddelenindustrie en voor producenten van natuurlijke producten. iRenaissance kent modules voor planning, productie, supply chain management, warehouse management, financiële administratie en customer relationship management. De specifieke functionaliteit van iRenaissance richt zich onder andere op receptuur management, traceerbaarheid van grondstoffen en het beheer van houdbaarheidsdata. De oplossingen van Ross Systems zijn in gebruik bij meer dan 1.200 grote ondernemingen, vooral in Amerika en Europa. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (USA). In de Benelux heeft Ross Systems vestigingen in Zeist en Antwerpen, waar de 35 medewerkers zich bezighouden met sales, implementatie en support van iRenaissance.

Ross Systems is onderdeel van chinadotcom corporation (Nasdaq: CHINA), één van de toonaangevende aanbieders van geïntegreerde enterprise software en mobiele applicaties in China en Azië. Bij het bedrijf werken zo'n 2.000 werknemers, die actief zijn in veertien landen. Meer informatie over chinadotcom corporation is te vinden op www.corp.china.com.