Gemeente Renswoude



* Magazine 'Kunst van de Vrijheid'

* Gedeputeerde Lokker en burgemeester Schorer over kwaliteitsmeting Renswoude

* Stemmen Europese Grondwet

* Wet Milieubeheer

* Bouwvergunningen

* Lyme-ziekte door tekenbeet

* Vergroting bouwkavels
Datum: 02/05/2005 Bron: De Heraut

BURGERLIJKE STAND GEMEENTE RENSWOUDE

* 10-04: Nanne Laura, dochter van J.W. van de Wal en A.J.H.P. van Riel;

* 15-04: Marit, dochter van W. Verbeek en S. Oosterboer.
* 20-04: J.C. Doest en B.C. Hietbrink;

* 22-04: J-P. van Kuijk en G. Wolswinkel;
* 22-04: D. van der Grift en J.H. Versteeg.
* 22-04: J.H. Pater en J. Pater;

* 25-04: D.D. de Back en M.M. Bais.

* 01-04: S.J.H. Nijhuis, 79 jaar;

* 16-04: J. Robbertsen-de Koning; 92 jaar.

Magazine 'Kunst van de Vrijheid'
Datum: 02/05/2005

MAGAZINE KUNST VAN DE VRIJHEID
Ter gelegenheid van 60 jaar vrijheid in de regio Veluwe Vallei, heeft de VVV Veluwe & Vallei en het MKDO gezamenlijk een eenmalig magazine uitgebracht. Dit magazine Kunst van de vrijheid wordt huis-aan-huis verspreid.
Gedeputeerde Lokker en burgemeester Schorer over kwaliteitsmeting Renswoude
Datum: 02/05/2005

Gedeputeerde Lokker en burgemeester Schorer over kwaliteitsmeting Renswoude

Evenals de gemeenten Woudenberg en Scherpenzeel onderzoekt ook de gemeente Renswoude de kwaliteit van het bestuur en van de gemeentelijke dienstverlening. De gemeente maakt hiervoor gebruik van de Kwaliteitsmeting Utrechts Bestuur van de provincie Utrecht. Dit instrument wordt door de provincie ter beschikking gesteld aan gemeenten die eens in de spiegel willen kijken. Het college van B&W neemt in juni een besluit over het kwaliteitsrapport; de gemeenteraad neemt na het zomerreces een beslissing.
Wat is de beste verbeterstrategie voor Renswoude: is het goed, zoals het nu gaat, gaat de gemeente nog intensiever samenwerken met andere gemeenten of moet worden gedacht aan een samenvoeging? Verantwoordelijk gedeputeerde van de provincie J.P.J. Lokker en burgemeester K.F.H. Schorer geven hun visie.

Wat houdt zon kwaliteitsmeting eigenlijk in?
In onze visie is een kwaliteitsmeting een goed middel om een beeld te krijgen van de kwaliteit van de gemeentelijke organisatie. Het resultaat van een dergelijke kwaliteitsmeting is het startpunt van een gesprek met in dit geval de gemeente Renswoude over het eigen functioneren en over eventuele mogelijkheden om de kwaliteit van het eigen functioneren te versterken, verklaart gedeputeerde Lokker. Hij gaat verder: Naar onze mening moet er sprake zijn van een evenwichtige balans tussen de kwaliteit van het gemeentelijk functioneren (het kunnen) aan de ene kant en de lokale ambities (het willen) aan de andere kant.
Lokker benadrukt dat de kwaliteitsmeting dus betrekking heeft op het gemeentelijk functioneren in de volle breedte. Het doel van een kwaliteitsmeting is om inzicht te krijgen in het gemeentelijk functioneren en uitzicht te krijgen op versterking hiervan.

Wat is de rol van de gemeente Renswoude en van de provincie in dit proces?
Burgemeester Schorer vertelt dat de gemeente het aanbod van de provincie om gebruik te maken van hun systeem (de Kwaliteitsmeting Utrechts Bestuur) aanvaard heeft. Op dit moment wordt de meting in nauw overleg tussen gemeente en provincie uitgevoerd. Gedeputeerde Lokker vult aan: De methode die inmiddels bij diverse gemeenten in onze provincie is toegepast, is een aanpak die wij ontwikkeld hebben op basis van bestaande methodieken. Een gemeente kan ook een commercieel bureau hiervoor inhuren, maar is dan veel duurder uit, want de provincie stelt de methode en de benodigde ambtelijke ondersteuning ter beschikking. Hij stelt nadrukkelijk: Gemeenten zijn niet verplicht een kwaliteitsmeting uit te voeren. Het is een vrije keuze van iedere gemeente om zon traject al dan niet in te gaan en ook met wie. Maar als een kwaliteitsmeting wordt uitgevoerd dan verwachten wij dat de raad een beslissing neemt over het kwaliteitsrapport en aanbevolen verbeterstrategie; deelname is vrijwillig maar niet vrijblijvend.

Wat is het belang voor de gemeente Renswoude bij de kwaliteitsmeting? Het is altijd goed om als organisatie je eigen functioneren van tijd tot tijd tegen het licht te houden, zegt de burgemeester. Dat geldt ook voor een gemeente als Renswoude. Een dergelijk onderzoek levert meestal nuttige aanwijzingen voor verbeteringen op en het houdt je scherp. Ook de kwaliteitsdebatten van 17 en 18 mei met verschillende interne en externe partijen uit de samenleving en omgeving lijken hem een goed instrument. Het levert ongetwijfeld nuttige informatie op, evenals de enquête over onze dienstverlening, die wij onder onze inwoners hebben gehouden. Het wordt allemaal meegenomen in het uiteindelijke oordeel over de kwaliteitsmeting.

Wat wordt er dan met de uitkomst gedaan?
Het resultaat van de kwaliteitsmeting is het vertrekpunt voor een gesprek tussen de provincie en de gemeente over het functioneren van de gemeente en over de beste strategie om dit functioneren te versterken. Het gaat erom een evenwicht te vinden tussen het kunnen (de kwaliteit van het functioneren van de gemeente) en het willen (de lokale ambities). Na afloop van een traject van kwaliteitsmeting komt er een aanbeveling uit in de vorm van een verbeterstrategie. Dit kunnen in principe vier verschillende strategieën zijn:


1. Consolideren: het kunnen en willen zijn in balans. Wat is nodig om in de toekomst deze kwaliteit te behouden?


2. Investeren: het kunnen en willen zijn niet in balans. De lokale ambities moeten worden bijgesteld óf er moet worden geïnvesteerd in de gemeentelijke roluitoefening.


3. Samenwerken: het kunnen en willen zijn niet in balans. Het is efficiënter om samenwerking met andere gemeenten of de provincie te zoeken dan om lokale investeringen te plegen om de balans in evenwicht te brengen.


4. Fuseren: het kunnen en willen zijn niet in balans. De disbalans komt tot uiting op een groot deel van het gemeentelijk functioneren en lokale investeringen en samenwerking bieden geen duurzame oplossingen.

De uitkomst van het onderzoek is niet vrijblijvend, vertelt gedeputeerde Lokker. Het resultaat, de voor de gemeente Renswoude meest optimale verbeterstrategie, is het vertrekpunt van gesprekken tussen de provincie en de gemeente Renswoude. Welke verbeterstrategie kan Renswoude nóg beter laten functioneren, daar gaat het om! Waarop burgemeester Schorer aanvult: Uiteindelijk beslist de gemeenteraad van Renswoude over wat er gedaan wordt met de uitkomsten van het kwaliteitsrapport. De raad zal goed beargumenteerd met een standpunt komen.

De kwaliteitsmeting wordt ook gedaan in Woudenberg en Scherpenzeel. Is dit allemaal niet een opzetje om tot een fusie te komen? Lokker: Absoluut niet. Fusie is geen doel op zich, maar een van de vier mogelijke verbeteropties. Zoals gezegd, voor Gedeputeerde Staten van Utrecht is dit een instrument dat periodiek kan worden ingezet bij alle gemeenten in de provincie. Als elke gemeente regelmatig zichzelf een spiegel voor houdt, ontstaat zo een nuttig kwaliteitssysteem.

Voor burgemeester Schorer is het fusievraagstuk een belangrijk punt. Deze vraag is uitvoerig besproken in de gemeenteraad van Renswoude. Gedeputeerde Lokker heeft
enkele maanden geleden in de raadsvergadering duidelijk verklaard dat de kwaliteitsmeting een herindelingsneutraal instrument is. Met andere woorden: aan de hand van de uitkomsten van de kwaliteitsmeting zijn verschillende conclusies mogelijk, variërend van: er hoeft niets te veranderen, tot: herindeling is de beste oplossing. De Commissaris van de Koningin, de heer Staal, pleitte onlangs blijkens perspublicaties voor samenvoeging van gemeenten tot een omvang van minimaal 20.000 tot 40.000 inwoners. Wij gaan echter af op de verklaring van de heer Lokker in onze gemeenteraadsvergadering. Stemmen Europese Grondwet
Datum: 02/05/2005

STEMMEN IN EEN STEMBUREAU NAAR KEUZE
De burgemeester van Renswoude maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan zijn/haar stem uit te brengen in een stembureau naar keuze.

Daarbij gelden de volgende bepalingen:

A. SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor verzoekschriften om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.


2. Het verzoekschrift, alsmede de oproepingskaart (indien reeds verstrekt), moeten uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.


3. Het verzoek wordt niet ingewilligd, wanneer het de verzoeker is toegestaan om bij volmacht aan de stemming te mogen deelnemen.


4. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

B. MONDELINGE AANVRAAG

1. De kiezer dient hiertoe, na ontvangst van de oproepingskaart, doch uiterlijk op de vijfde dag voor de verkiezing de oproepingskaart over te leggen bij Bureau verkiezingen van zijn/haar woonplaats op dinsdag 19 april 2005.


2. Bij inwilliging van het verzoek wordt de beslissing op de oproepingskaart gesteld, die daardoor wordt omgezet in een kiezerspas.

STEMMEN BIJ VOLMACHT
De burgemeester van Renswoude maakt bekend dat het bij de aanstaande verkiezing van het Verdrag tot vaststelling van een Grondwet voor Europa op woensdag 1 juni 2005 een kiezer is toegestaan bij volmacht te mogen stemmen.

Daarbij gelden de volgende bepalingen:

A. MACHTIGING DOOR SCHRIFTELIJKE AANVRAAG

1. Bij Bureau verkiezingen van de gemeente zijn kosteloos formulieren verkrijgbaar voor de verzoekschriften om bij volmacht te mogen stemmen.


2. Het verzoekschrift moet uiterlijk op de veertiende dag voor de verkiezing, door de kiezer worden ingediend bij de burgemeester van de gemeente, waar hij/zij op dinsdag 19 april 2005 als kiezer is geregistreerd.


3. Het verzoek wordt niet ingewilligd wanneer het aan de verzoeker is toegestaan om in een stembureau naar keuze aan de stemming te mogen deelnemen.


4. Degene die zich bereid heeft verklaard als gemachtigde op te treden, moet op dinsdag 19 april 2005 als kiezer zijn geregistreerd.


5. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmachtbewijs. De volmachtstem dient tegelijk met de eigen stem te worden uitgebracht.

B. MACHTIGING DOOR OVERDRACHT VAN DE OPROEPINGSKAART
6. De kiezer kan ook, in plaats van een verzoekschrift in te dienen, na ontvangst van de oproepingskaart, tot en met de dag van de stemming, zelf een andere kiezer machtigen voor hem/haar te stemmen. Dit geschiedt door de oproepingskaart aan die kiezer over te dragen.


7. Een op deze wijze aangewezen gemachtigde moet op dinsdag 19 april 2005 in hetzelfde stemdistrict als kiezer zijn geregistreerd die de volmacht geeft.


8. De aldus gemachtigde kan de volmachtstem uitsluitend tegelijk met zijn/haar eigen stem, in het stemdistrict waar hij/zij staat ingeschreven, uitbrengen.

Een kiezer mag niet meer dan 2 (twee) volmachten aannemen. Een volmachtgever is niet bevoegd de volmacht in te trekken of zelf aan de stemming deel te nemen.
Nadere inlichtingen worden verstrekt door Bureau verkiezingen, Dorpsstraat 4 (gemeentehuis).
Wet Milieubeheer
Datum: 02/05/2005

ONTWERPVERGUNNINGEN WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt gedurende vier weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, de volgende ontwerpbeschikking ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:

1. de heer H. Lagerweij ten behoeve van het loon- en aannemersbedrijf/groothandel bestrijdingsmiddelen op het perceel Oude Holleweg 49 te Renswoude;

2. de heren H. en E. Bos ten behoeve van Maatschap H. en E. Bos op het perceel Arnhemseweg 6/6a te Renswoude.
Strekking van de ontwerpbeschikkingen: het onder voorwaarden (gedeeltelijk) verlenen van de gevraagde revisievergunningen. De ontwerpbeschikkingen kunnen worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzageligging, derhalve tot 1 juni 2005 schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenking wordt bij de andere stukken ter inzage gelegd.
VERGUNNINGEN WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen liggen gedurende zes weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude de volgende beschikkingen ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:

1. de heer Van de Vendel ten behoeve van opslag vuurwerk op het perceel Dorpsstraat 33 te Renswoude;

2. de heer B. Legemaat ten behoeve van het agrarisch bedrijf aan de Utrechtseweg 24 te Renswoude.

Strekking van beide beschikkingen: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde vergunningen. De beschikkingen kunnen worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel: 0318-578153), buiten kantooruren. Beroep tegen een beschikking kan worden ingediend door degenen, die reeds bedenkingen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit en degenen, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tot het indienen van bedenkingen tegen het ontwerpbesluit. Het beroepschrift moet voor afloop van de termijn van terinzageligging, derhalve voor 15 juni 2005, in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

ONTWERPBESLUIT INTREKKING VERGUNNING WET MILIEUBEHEER Vanaf morgen ligt gedurende twee weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, het volgende ontwerpintrekkingsbesluit ter inzage:

* Intrekking van de op 20 december 1977 verleende vergunning ten behoeve van het agrarisch bedrijf van de heer H. van den Dikkenberg op het perceel Utrechtseweg 3 te Renswoude op basis van artikel 8.26 van de Wet milieubeheer. De gedeeltelijke intrekking heeft betrekking op het houden van 701 mestkalveren. Het ontwerpbesluit kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzagelegging, derhalve tot 18 mei 2005, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenkingen worden bij de andere stukken ter inzage gelegd. Datum: 02/05/2005


1. de heer M. van Voorthuizen ten behoeve van het plaatsen van een erker aan de voorzijde van de woning op het perceel Duyst van Voorhoutweg 12 te Renswoude;

2. de heer L.A. van de Haar ten behoeve van het vergroten van de woning, d.m.v. het naar voren halen van de bestaande pui, op het perceel Duyst van Voorhoutweg 39 te Renswoude;
3. de heer P.A. Romijn ten behoeve van het plaatsen van een erker aan de linkerzijde van de woning op het perceel Utrechtseweg 26 te Renswoude;

4. de heer J.L. van Ekris ten behoeve van het vergroten van 2 kalverenstallen, oprichten van een kippenschuur en vergroten van een rundveestal tot luifelstal op het perceel Oude Holleweg 46 te
5. de heer C. Lagerweij ten behoeve van het plaatsen van een garage op het perceel Hopeseweg 20 te Renswoude;

6. de heer B.A.T.M. Bouwman ten behoeve van het vergroten van de woning uitbreiding zijkant over één laag, op het perceel Graaf van Bentheimlaan 11 te Renswoude;

7. de heer H. Moesbergen ten behoeve van het oprichten van een woning op het perceel Barneveldsestraat 14 te Renswoude.

wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen op grond van artikel 16, lid 6 van het bestemmingsplan buitengebied. Ten behoeve van aanvraag 6 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Spikhorst I op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op Ruimtelijke Ordening.
Ten behoeve van aanvraag 7 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan buitengebied op grond van artikel 19, lid 2 van de Wet op Ruimtelijke Ordening.
De bij de aanvragen behorende stukken liggen gedurende vier weken, derhalve tot 31 mei 2005, ter inzage in het gemeentehuis van Renswoude. De aanvragen kunnen ingezien worden op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel: 0318-578153), buiten kantooruren. Gedurende genoemde termijnen kunnen belanghebbenden hun bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer J.C. van Essen van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160.

VERLEENDE SLOOPVERGUNNING

Door het college van burgemeester en wethouders is de volgende sloopvergunning verleend aan:

* de heer C. Lagerweij ten behoeve van de sloop van een houten schuur op het perceel Hopeseweg 20 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een sloopvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 14 juni 2005, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van de sloopvergunning worden gevraagd bij de Voorzitter van de Sector Bestuursrecht van de Arrondissements-rechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht.

1. de heer A. van Voorthuizen ten behoeve van het vergroten van de woning op het perceel Molenstraat 15 te Renswoude;
2. de heer J. Meininger ten behoeve van de gewijzigde uitvoering voor de bouw van een dubbele woning op het perceel Taets van Amerongenweg 63 - 65 te Renswoude;

3. de heer Aalbers ten behoeve van het oprichten van een middenspanningsunit op het perceel Molenstraat 20 te Renswoude;
4. de heer A.J. Bos ten behoeve van het vergroten van een vleeskalverenstal op het perceel Schalm 6 te Renswoude;
5. de heer M. van Veller ten behoeve van het plaatsen van een erker op het perceel Eikenlaan 5 te Renswoude.
weken, derhalve tot 14 juni 2005, schriftelijk een gemotiveerd Lyme-ziekte door tekenbeet
Datum: 02/05/2005
LYME-ZIEKTE DOOR TEKENBEET
De vakantieperiode staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen de natuur intrekken. Bossen en duinen, maar ook stadsparken en tuinen met lage begroeiing, zijn de natuurlijke verblijfplaats van teken. Door een tekenbeet kan de Lyme-ziekte overgedragen worden. Deze ziekte kan zonder behandeling ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Teken zien er uit als bruin/zwarte spinnetjes van 1 tot 3 millimeter, die zich voeden met bloed. Daarvoor zuigen ze zich vast in de huid van mens of dier. Sommige teken zijn besmet met de bacterie Borrelia Burgdorferi, de verwekker van de ziekte van Lyme. Door een beet van een besmette teek kan de bacterie in het lichaam van dier en mens terechtkomen. De kans hierop wordt verkleind als de teek binnen 24 uur wordt verwijderd met behulp van een (teken)pincet. Na het verwijderen is het goed om de weken erna te letten op ziekteverschijnselen als een rode ring die steeds groter wordt rondom de beetplaats. Aanhoudende koorts na een tekenbeet kan ook wijzen op de ziekte van Lyme. Wanneer één van deze verschijnselen optreedt, is een bezoek aan de huisarts noodzakelijk. De ziekte is in een vroeg stadium goed te behandelen met antibiotica. Zonder behandeling kan de ziekte klachten veroorzaken van gewrichten, het hart, het zenuwstelsel en de huid. De kans op het oplopen van een tekenbeet kan worden verkleind door in de natuurgebieden op de paden te blijven, bedekkende kleding te dragen en de huid in te smeren met insectenwerend middel (met DEET). Het is ook van belang dat mensen die in de natuur zijn geweest, naderhand de huid inspecteren op teken. Hoe langer de (evt. besmette) teek onopgemerkt zich kan volzuigen met bloed, hoe groter de kans op besmetting met de bacterie.

Voor meer informatie over teken en de ziekte van Lyme: http://www.saag.nl/.
Vergroting bouwkavels
Datum: 02/05/2005
VERGROTING BOUWKAVELS TE RENSWOUDE
Burgemeester en wethouders maken bekend dat Gedeputeerde staten van Utrecht bij besluit van 5 april 2005, nr.2005REG000749i goedkeuring hebben verleend aan het besluit van burgemeester en wethouders van 1 maart 2005 tot vaststelling van de wijziging artikel 6, lid 13 van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan Buitengebied. Deze wijziging heeft betrekking op het perceel Wittenoordseweg 6 en ligt met ingang van vandaag in het gemeentehuis ter inzage. Utrecht bij besluit van 5 april 2005, nr.2005REG000757i goedkeuring voorschriften van het geldende bestemmingsplan Buitengebied. Deze wijziging heeft betrekking op het perceel Oude Holleweg 55 en ligt met ingang van vandaag in het gemeentehuis ter inzage. Belanghebbenden kunnen beroep tegen deze besluiten instellen bij de Speelveldje Spikhorst 2
WERZAAMHEDEN SPEELVELDJE SPIKHORST 2
Het speelveld Spikhorst 2 zal vanaf 20 april 2005 worden afgesloten in verband met inzaaiwerkzaamheden. Het veldje zal namelijk geheel opnieuw ingezaaid worden. Het speelveld zal gedurende acht weken met bouwhekken afgesloten worden.
Kapvergunningen
VOORNEMEN VERLENING KAPVERGUNNINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend het voornemen te hebben de volgende kapvergunningen te verlenen:

1. aan de tennisvereniging ten behoeve van het kappen van de steenbeuken langs de tennisvelden. Dit omdat met name de zaden van deze bomen de kunstgrasmat kunnen beschadigen en daarnaast ligt de mat voor een groot deel in de schaduw van deze bomen. Hierdoor kan mosvorming in de grasmat optreden.

2. aan de heer C.J. van Doorn ten behoeve van het kappen van een eik in de achtertuin van de woning op het perceel Utrechtseweg 28a. Bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van een kapvergunning kunnen binnen vier weken, derhalve tot 17 mei 2005, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Römers, hoofd afdeling Openbare Werken van de gemeente Renswoude, tel. 578159.