Triodos Nederland

Foto Yellow Pearl Yellow Pearl keeps on rolling!

Hoe word je popmuzikant? Emiel Pijnaker (28) is het misschien altijd al geweest: als kind trommelde hij op de Persil-tonnen van zijn moeder en hij had al vrij jong zijn eigen drumstel. Op zijn zestiende kwam daar een gitaar bij en begon Emiel ook muziek te schrijven. Er volgden verschillende bandjes met als voorlopig hoogtepunt optredens in het voorprogramma van Normaal.

Na een afgebroken studie personeelswerk vertrok Emiel naar New Jersey waar hij naast zijn baan overdag vooral bezig was met muziek: zelf schrijven, veel spelen met vrienden en optreden in koffiehuizen waar op een avond verschillende bandjes optraden. Sinds 2002 woont en werkt Emiel weer in Nederland, waar hij bij terugkomst met behulp van Triodos Bank en Kunstenaars & Co een gitaar aanschafte en met zijn Apeldoornse muziekvrienden de band Yellow Pearl oprichtte. Sindsdien is het snel gegaan: de finale van het Nationaal Songfestival, optredens bij radio 2, 3, Yorin en 538, en tien weken in de top 100 met de eerste single. Inmiddels is de tweede single uit leggen ze de laatste hand aan het CD-album dat begin 2005 in de winkels zal liggen. Yellow Pearl keeps on rolling!!

Wilt u meer informatie over Yellow Pearl? U kunt contact opnemen met Emiel Pijnaker via emiel2121@ilse.nl of kijken op www.yellowpearl.nl