AutoRai

Toyota Corolla Verso wordt leverbaar met 2.2 D-4D D-CAT Clean Power

(3-5-2005)
Na de Toyota Avensis wordt nu ook de Toyota Corolla Verso leverbaar met de krachtige en schone 2.2 D-4D D-CAT Clean Power dieselmotor van 177 pk/130 kW. De motor - met een enorm koppel van 400 Nm - zorgt niet alleen voor een aanzienlijke roetreductie, tegelijkertijd wordt ook de uitstoot van stikstofoxide NOx verminderd.
Met deze krachtbron is de Toyota Corolla Verso met afstand de meest krachtige diesel-MPV in zijn segment. Daarnaast is deze motor bijzonder vriendelijk voor het milieu. De scherpe consumentenprijs start bij 31.100 euro voor de 2.2 D-4D D-CAT Clean Power Linea Luna (5-zitter).

De 2.2 D-4D D-CAT Clean Power (177 pk/130 kW) met D-CAT-technologie is de schoonste en krachtigste dieselmotor van dit moment. D-CAT, een afkorting van Diesel Clean Advanced Technology, is gebaseerd op Toyotaâs DPNR-katalysator. Mede daardoor bereikt deze krachtbron een gecombineerde emissiewaarde van stikstofoxide (NOx) en roetdeeltjes, die momenteel de laagste is van alle dieselmotoren ter wereld. Zes versnellingen
Dankzij het enorme topvermogen van deze 2.2 D-4D D-CAT Clean Power dieselmotor en een hoog koppel van 400 Nm tussen de 2.000 en 2.600 tpm maakt hij van de functionele Toyota Corolla Verso een wel zeer sportieve gezinsauto. Standaard beschikt het model dan ook over een zesversnellingsbak. Ook de onderstelafstemming is aangepast op de nieuwe krachtbron.

De geavanceerde techniek, waaronder de piëzo elektrische verstuivers van de common-rail brandstofinspuiting met een werkdruk tot 1.800 bar, zorgt voor een surplus aan vermogen en trekkracht. De nieuwe verstuivers werken tien keer sneller dan conventionele magnetische exemplaren en kunnen tot vijf inspuitingen per verbrandingscyclus aan. Daardoor is een uiterst precieze brandstofregeling mogelijk, waardoor de motor onder alle omstandigheden optimaal loopt. Dat is mede te danken aan de elektronisch geregelde turbocompressor.

Toyota laat met deze dieselmotor zien dat het ook op dit gebied een voortrekkersrol vervult. Eerder al toonde Toyota met de Prius aan de wereld hoe ver het is met productierijpe hybride-techniek. Vanwege de extreem geringe uitstoot van roetdeeltjes geeft de overheid een BPM-korting van 600 euro op deze versie van Corolla Verso. De Corolla 2.2 D-4D D-CAT Clean Power staat vanaf dit najaar bij de Toyota dealer. Hij is leverbaar vanaf 31.100 euro (5-zits, Linea Luna). De zeer compleet uitgeruste Executive is er voor 34.000 euro (5-zits). Beide versies zijn ook als 7-zitter leverbaar.