KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

2-5-2005

Traditionele Spring Cup in Medemblik goed bezocht

K.Z. & R.V. Hollandia leidt twee wedstrijdbanen

Vrijdag 29 april tot en met zondag 1 mei werd traditioneel op het IJsselmeer voor Medemblik de Spring Cup gevaren in de klassen: J-22, J-24, MaxFun25 en OK-Jol.

De organisatie lag in handen van de K.Z. & R.V. Hollandia.
De voorzitster van de organiserende vereniging Margriet Pannevis had de algemene leiding en functioneerde vanaf het Internationaal
Zeilwedstrijdcentrum.
Vanwege de grote deelname werden er twee wedstrijdbanen uitgelegd. Vanaf het startschip 't Bevernest van Piet en Ank van Buren,
functioneerde het comite onder leiding van wedstrijdleider Eric Vliegenthart en op de andere baan werd er gestart vanaf de Wodan van Cees Hoek. Op deze laatste baan was Angeline Smink wedstrijdleidster. Theo Souren verwisselde zijn functie als walbaas bij het
Internationaal Zeilwedstrijdcentrum voor dit weekend als vrijwilliger bij de K.Z.& R.V. Hollandia en bemande een rubberboot samen met Jeffrey.

Op de wal liep de organisatie ook op rolletjes: door de extra kraan waren niet te lange wachttijden om de boten te water te laten en er uit te halen.
Traditioneel werd er door de engelse OK-Jollen zeilers in tentjes gekampeerd.
Weliswaar moest je snel zijn om een goede ligplaats voor je kielboot te krijgen, maar uiteindelijk lagen alle zeilboten gemeerd.

Het was een lichtweerserie, waarbij zondag 1 mei de aantrekkelijkste zeildag was met een heerlijke temperatuur en een lopend windje.

Er waren 53 J-22's, 13 J-24's, 11 MaxFun25's en 23 OK-Jollen.
De respectievelijke winnaars in de diverse klassen waren:

Nick Bol J-22
Ivo Kok J-24
Marco van Driel MaxFun25
Nick Graig (GBR) OK-Jol

De wedstrijdresultaten zijn te bekijken op de website van de K.Z.&R.V. Hollandia

Internetadres: http://www.ryc-hollandia.org