Politie Zuid-Holland-Zuid

03/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-05-2005 - Persberichten District I

TRACTOR
HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een 26-jarige man uit Oud-Alblas is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op maandagmorgen 2 mei 2005 omstreeks 11.15 uur nabij winkelcentrum de Schoof. De man had zijn tractor met aanhangwagen zodanig geparkeerd dat deze twee invalidenparkeerplaatsen in beslag nam. Toen een politieagent hem daarvoor wilde bekeuren wilde de man niet meewerken. Hij weigerde zijn legitimatiebewijs te tonen. In het politiebureau aangekomen werkte hij wel mee. Hij werd met een bekeuring heengezonden.

BUURVROUW MISHANDELD
DORDRECHT - Een 31-jarige vrouw uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden na mishandeling van een 31-jarige buurvrouw. Dit gebeurde op maandagmiddag 2 mei 2005 omstreeks 15.00 uur aan de Heimerstein. Na een woordenwisseling ging de verdachte haar buurvrouw te lijf. De plukken haar lagen in de gang. De buurvrouw liep tevens een dikke lip, krassen in haar gezicht en bijtwonden aan haar hand op. De vrouw is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

SCHIETPARTIJ (vervolgbericht 12 maart 2005)
ZWIJNDRECHT De politie heeft het onderzoek afgerond naar een schietincident bij een horecagelegenheid in Zwijndrecht. In dit onderzoek hield de politie vier verdachten aan waarvan er nog twee vastzitten. Verder hoorde de politie in totaal 22 getuigen. De recherche van de politie in Dordrecht begon direct met een uitgebreid onderzoek na het incident dat gebeurde op vrijdagavond 11 maart 2005 rond 21.30 uur op de Karel Doormanlaan. Een 37-jarige man uit Zwijndrecht bedreigde een 35-jarige man uit Zwijndrecht in het café. Hierna schoot deze 35-jarige beneden in de traphal de 37-jarige neer. Twee vrienden brachten het gewonde 37-jarige slachtoffer naar het ziekenhuis in Zwijndrecht. De 35-jarige verdachte uit Zwijndrecht meldde zich later vrijwillig bij de politie en bekende het schieten. Het 37-jarige slachtoffer vertelde de politie dat hij eerder op die vrijdagmiddag 11 maart werd bedreigd met een vuurwapen door een ander, namelijk een 33-jarige man uit Zwijndrecht. Deze bedreiging had te maken met drugs. Deze 33-jarige verdachte meldde zich ook zelf bij de politie en mocht na verhoor naar huis. De rechercheurs hielden in het onderzoek ook de 37-jarige die gewond raakte bij de schietpartij aan als verdachte. Reden hiervoor was dat hij de latere schutter, de 35-jarige man uit Zwijndrecht, had bedreigd. Verder bleek dat de 37-jarige handelde in drugs. De vierde aanhouding was een 30-jarige man uit Zwijndrecht omdat hij moegelijk een vuurwapen had geleverd. Agenten vonden bij de doorzoeking in de woning van de 30-jarige geen vuurwapens maar wel twee valse bankbiljetten van 50 euro.

STEEN TEGEN AMBULANCE
DORDRECHT De politie heeft op maandagavond 2 mei vier jongeren uit Dordrecht (2), Rotterdam en Gorinchem aangehouden nadat een steen tegen een rijdende ambulance was gegooid. Dit gebeurde op de Galileilaan. Vier jongeren - van 12, 15, 16 en 18 jaar liepen op het fietspad door de tunnel op de Galileilaan richting Crabbehof. De weg ligt daar lager dan het fietspad waar de jongeren op liepen. De 12-jarige had een steen in de hand en wilde deze over de weg heen gooien. De drie vrienden waar hij mee was, waarschuwden hem nadrukkelijk niets met de steen te doen. De jongen gooide de steen toch. Op dat moment kwam er net een ambulance aan. De rechterbuitenspiegel en het handvat van het portier raakten beschadigd. De jongen bekende tegenover de politie de steen gegooid te hebben. De drie anderen die werden aangehouden, hadden niets met het incident te maken te hebben. De 12-jarige is na verhoor heengezonden.

AUTO EN WAARDEVOLLE SPULLEN GESTOLEN
ZWIJNDRECHT In een woning aan de Duinbeek is op dinsdagnacht 3 mei ingebroken. Uit de woning werden waardevolle spullen meegenomen waaronder twee rijbewijzen, diverse pasjes, autopapieren en de autosleutels van een grijze Smart. De auto met het kenteken 61-NZ-TS die buiten stond, werd eveneens meegenomen. De politie stelt een onderzoek in.

BOTSING
DORDRECHT Op de kruising Brouwersdijk /Bosboom Toussainstraat/Frans Lebretlaan heeft op maandagmiddag 2 mei een ongeval plaatsgevonden. Een 24-jarige vrouw uit Dordrecht reed in haar personenauto over de Brouwersdijk en wilde op eerdergenoemde kruising linksaf slaan de Frans Lebretlaan in. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een van rechtskomende bromfietser, een 41-jarige man uit Dordrecht. Hij had een 27-jarige vrouw achterop. Doordat de automobiliste geen voorrang verleende, ontstond een botsing. De 27-jarige raakte bij het ongeval ten val en raakte licht gewond. De auto had materiële schade.