Gemeente Hengelo

Gemeente 6 mei gesloten Stadspark 't Weusthag Twentebad Weekje weg deze zomer? Afvalinzameling Gemeenteraad Winkels buiten centrum geopend Straatnamen Hengelo's Inbraak Preventie Project Bouwplannen Hart van Zuid Wet milieubeheer Bedrijventerrein Buren - De Veldkamp Kapvergunningen Nieuw bestemmingsplan A1-zone Parkeerplaatsen voor gehandicapten Van 8 tot en met 14 mei collecteert het Nationaal Fonds Kinderhulp. Collectanten kunnen zich legitimeren.
Gemeente 6 mei gesloten
Op vrijdag 6 mei, de dag na Hemelvaart, zijn alle gemeentelijke diensten gesloten.
Twentebad

Het Twentebad is op 5 mei gesloten, maar is op 6 mei wel gewoon geopend.

Afvalinzameling

Tijdens feestdagen

Op woensdag 4 mei wordt in de geplande wijken oud papier en karton gewoon ingezameld.

Op donderdag 5 mei worden geen grijze en groene containers geleegd. De vervangende datum is zaterdag 7 mei. Let erop dat de juiste container om 7.30 uur aan de straat staat. Het Afvalbrengpunt en de kantoren van Twente Milieu zijn op 5 mei gesloten.

Winkels buiten centrum geopend

Donderdag 5 mei

Op bevrijdings- / hemelvaartsdag mogen de winkels buiten het centrum hun deuren openen.

Hengelo's Inbraak Preventie Project

Het Hengelo's Inbraak Preventie Project is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met de politie en het SWB Midden-Twente. Wijk na wijk worden informatiebrieven verspreid onder de bewoners van Hengelo. Deze week start het project in Berflo Es Zuid. Alle bewoners van de Berflo Es Zuid ontvangen een informatiebrief, waarin staat vermeld hoe kosteloos een preventieadvies aangevraagd kan worden. Na de Berflo Es Zuid start het project in Woolde.

Gratis preventieadvies Berflo Es Zuid
De gemeente biedt de bewoners de gelegenheid om kosteloos een preventieadvies te krijgen volgens de eisen van het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig wonen. Indien de bewoners volledig uitvoering geven aan het advies komen zij in aanmerking voor het certificaat Veilige woning. Met dat certificaat kan bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een flinke premiekorting op de inboedelverzekering worden verkregen. Meer informatie kunt u krijgen bij het Hengelo's Inbraak Preventie Team, telefoon (074) 265 36 38 of kijk op www.hengelo-info.nl/hipp.
Hart van Zuid
11 mei: Inloopavond Hoofdinfrastructuur Lansinkveld informatiecentrum Hart van Zuid, Industrieplein 3, tegenover het station.

Bedrijventerrein Buren - De Veldkamp
Inloopavond op 11 mei
Op woensdag 11 mei wordt er een inloopavond gehouden om het definitief ontwerp van het stedenbouwkundig plan 'Bedrijventerrein Buren - De Veldkamp' te presenteren.
De avond ziet er als volgt uit:

17.00 uur ontvangst,

17.15 uur korte presentatie over de verschillen tussen het voorlopig ontwerp en het definitieve ontwerp door Erik Praas, projectleider. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Rond 18.30 uur wordt de inloopavond afgerond.

Belangstellenden zijn welkom op woensdag 11 mei, 17.00 in de raadszaal van de gemeente Borne, Rheineplein 1

Nieuw bestemmingsplan A1-zone

De gemeente Hengelo is al enige tijd bezig alle verouderde bestemmingsplannen te vernieuwen. Ook voor het gebied A1-zone heeft de gemeente een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Hierin staat hoe uw wijk (of buurt) er volgens de gemeente in de toekomst uit moet komen te zien. Voordat dit plan in de gemeenteraad in stemming wordt gebracht, wil de gemeente graag weten wat u er van vindt. Daarom is er op 9 mei 2005 een inspraakbijeenkomst in de vorm van een inloopavond. Dit betekent dat er geen centrale presentatie is, u kunt komen wanneer het u schikt.

Op die bijeenkomst zal de gemeente een beschrijving geven van de bestaande situatie en van de plannen voor de toekomst. U krijgt alle gelegenheid om op de plannen te reageren. Er zijn diverse vertegenwoordigers van de gemeente voor u aanwezig.

Inloopavond 9 mei

De inloopavond vindt plaats op maandag 9 mei 2005, van 18.00 uur tot 21.00 uur in de kantine van voetbalvereniging / sportpark Tubantia, Verlengde Polluxweg 11.

Informatie

Heeft u vooraf al vragen dan kunt u contact opnemen met mevrouw Scholten, afdeling Ruimtelijk Bestuursrecht, telefoon (074) 245 98 81. Afsluitingen 5 mei

In verband met festiviteiten worden met ingang van donderdag 5 mei vanaf 11.00 uur tot en met vrijdag 6 mei '05 tot 06.00 uur de volgende straten afgesloten:


- Deldenerstraat tussen Thiemsbrug en de Marskant


- Enschedesestraat vanaf de Drienerstraat


- Burgemeester Jansenplein

- Brinkstraat

- Marktplein

- Willemstraat

- Langestraat

- Pastoriestraat
Parkeren op 5 mei
In verband met de afsluitingen en de te verwachten drukte adviseren wij u zoveel mogelijk het openbaar vervoer of de fiets te gebruiken voor een bezoek aan de stad. Het parkeren in de stad is op Bevrijdingsdag - Hemelvaartdag gratis. De volgende parkeergelegenheden zijn echter niet beschikbaar:

* Parkeergarage Thiemsbrug, deze is op 4 mei vanaf 19.30 uur en 5 mei de gehele dag gesloten.

* Parkeerplaatsen/-terreinen Burgemeester Jansenplein, Burgemeester Jansenstraat en Kloosterterrein tot 7 mei afgesloten in verband met de Hengelose Oranje Kinderkermis.
Nico Maasstraat
Tot en met 13 mei is de kruising Nico Maasstraat-Grobbenweg in verband met het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen afgesloten voor het verkeer.
Steenrietweg
Tot 4 mei worden de trottoirs in de Steenrietweg herstraat. Op 9 mei 2005 wordt begonnen met herstraten van de rijbaan. Deze werkzaamheden duren tot ongeveer 3 juni 2005.
Resedastraat
In verband met het aanbrengen van verkeersremmende maatregelen wordt de Resedastraat tot en met 4 mei afgesloten voor het verkeer. Van Alphenstraat, Dorperhoekweg, Boekelose Veldweg, Haaksbergerstraat In verband met het saneren van asbestverontreinigingen zijn onderstaande weggedeelten in week 19 afgesloten voor het verkeer.
* Het onverharde gedeelte van de Van Alphenstraat
* Een gedeelte van de Dorperhoekweg (ten noordoosten van de kruising met de Drieneresweg)

* Een gedeelte van de Boekelose Veldweg (ten noordwesten van de Strootbeek)

* Een gedeelte van het fietspad bij de Haaksbergerstraat (ten noorden van het gebouw van de Scouting)
De concentraties asbest zijn niet gevaarlijk. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid. De werkzaamheden aan alle vier weggedeelten zijn 14 mei gereed.
Stadspark 't Weusthag
Tentoonstelling "Wat was, is en wordt 't Weusthag" In de maanden mei en juni is in het bezoekerscentrum aan de Van Alphenstraat de tentoonstelling "Wat was, is en wordt 't Weusthag" te bezichtigen.
Na een duik in de historie en een blik op het heden, gaat de tentoonstelling dieper in op het toekomstige uiterlijk van stadspark 't Weusthag.
'T Weusthag is gelegen in het noorden van Hengelo, tussen de Hengelose Es en Slangenbeek. Het is een gebied met een rijke historie. Van Alphen, Rientjes en Stork hebben hun sporen in het gebied nagelaten. Denk maar eens aan de vele kleigaten, de villa's en De Houtmaat. Tegenwoordig heeft 't Weusthag vooral een recreatieve functie. Zo zijn er veel sportvoorzieningen, onder andere voor voetbal, hockey, honkbal en cricket. Voor de wandelaar en de fietser kan er nog een hoop verbeterd worden; hier wordt door de gemeente druk aan gewerkt. Leuk voor kinderen
Naast een vogelzoekspel, een electro- en een computerspel, hoort bij deze tentoonstelling een belevingstocht die leerlingen en/of gezinnen per fiets en te voet door het gebied kunnen maken. Elke groep kan hiervoor gebruik maken van materialen die in een rugzak zitten (o.a. loep, fototoestel, vogelzoekkaart, verrekijker en een kaart met de route en de opdrachten). Voor deze rugzak betaalt u een borg van 10,-. De tocht start en eindigt bij de kinderboerderij aan de Van Alphenstraat. Per groep is begeleiding door een leerkracht/ouder wenselijk.
Kleien?
Ook wordt er op woensdagmiddag 4 mei a.s. een kinderactiviteit georganiseerd. Zoals de oude Rientjes klei uit de kleigaten gebruikte om bakstenen te maken (zie foto), gaan de kinderen aan de slag met klei en allerlei figuren. De activiteiten vinden ook in het bezoekerscentrum plaats en duren van 14.00 uur tot ca. 15.30 uur. Voor jonge kinderen is begeleiding door ouders wenselijk. Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem contact op met de afdeling Natuur en Milieu Communicatie, telefoonnummer 074-2550600 of e-mail naar cnme@hengelo.nl.
Weekje weg deze zomer?
Vakantieweken 2005 voor gezinnen met een laag inkomen SCALA Welzijnswerk en Gemeente Hengelo bieden samen met Stichting de Voorpost ook in 2005 gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid om voor een redelijke prijs een week met vakantie te gaan. Er zijn twee mogelijkheden: groepsvakanties of individuele gezinsvakanties. Wie komen in aanmerking
Hengelose gezinnen - ook éénoudergezinnen - met een inkomen rond het bijstandsniveau. Gezinnen met een ander minimuminkomen dan bijstand kunnen ook deelnemen. Deze vakanties zijn bedoeld voor gezinnen met kinderen tot en met 12 jaar.
Groepsvakantieweken
vrijdag 12 augustus tot en met vrijdag 19 augustus: in Blaricum/Huizen ('t Gooi) op recreatiecentrum De Woensberg in het Arie Groenevelthuis. Deze vakantieweek wordt in groepsverband aangeboden en is inclusief vervoer per luxe touringcar (vanaf NS-station naar de Woensberg v.v.) en alle maaltijden. Elk gezin beschikt over een eigen 4-persoons slaapkamer met douche en toilet. Eventueel kan een kinderbedje worden bijgeplaatst. De maaltijden worden gezamenlijk gebruikt in de recreatieruimte. De mogelijkheid bestaat om voor een hele week een fiets te huren voor 17,-- p.p. Voor kinderen tot 8 jaar zijn er kleine fietsjes, trapskelters en bolderkarren beschikbaar. Op het recreatiecentrum wordt dagelijks een activiteitenprogramma verzorgd. Kosten groepsvakanties (per persoon per week):
0 t/m 5 jaar 41,25
6 t/m 12 jaar 43,75
13 jaar en ouder 55,--
Individuele gezinsvakanties
Voor gezinnen die niet in groepsverband op vakantie willen zijn er de volgende mogelijkheden:

* vrijdag 19 tot en met vrijdag 26 augustus: bungalows in Vierhouten (Veluwe) op recreatiecentrum De Paasheuvel. Inclusief busvervoer van NS-station naar De Paasheuvel v.v.. Kosten bungalow: 165,-- per gezin per week

* vrijdag 26 augustus tot en met vrijdag 2 september: stacaravans op recreatiecentrum De Paasheuvel in Vierhouten (Veluwe). Inclusief busvervoer van NS-station naar de Paasheuvel v.v.. Kosten stacaravan: 155,-- per gezin per week

* vrijdag 26 augustus tot en met vrijdag 2 september: stacaravans op recreatiecentrum De Holenberg in Schaijk (N-Brabant). U moet zelf voor vervoer zorgen! Reiskosten worden tot maximaal 25,-- vergoed. Kosten stacaravan: 155,-- per gezin per week
* In de periode vanaf 22 juli - 2 september: gedurende een week een compleet ingerichte tent op recreatiecentrum De Paasheuvel in Vierhouten (Veluwe). U moet zelf voor vervoer zorgen! Reiskosten worden tot maximaal 25,-- vergoed. Kosten tent: 97,50 per gezin per week

Voor alle gezinsvakanties geldt dat bij de prijs is inbegrepen: een welkomst- en afscheidsdiner en een barbecuemaaltijd. Voor alle andere maaltijden moet u zelf zorgen. Bij de groepsvakantie zijn alle maaltijden inbegrepen. Kinderen tot en met 7 jaar mogen een dagdeel gratis gebruik maken van een trapskelter. Fietsen kunnen voor een hele week gehuurd worden voor 17,-- per fiets. Dagelijks wordt op het recreatiecentrum een activiteitenprogramma verzorgd, waaraan kan worden deelgenomen. Alleen voor vakanties in Vierhouten: u krijgt een Veluwe reispas (een dag onbeperkt busvervoer) en korting op dagattracties op de Veluwe.

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Meer informatie en aanmelding

PLUGH, Willem de Clercqstraat 31B, 7553 VA Hengelo, telefoon: (074) 250 33 25 (vragen naar Albert Moviat) b.g.g. SCALA Welzijnswerk, Schalkburgerstraat 25, 7551 GS Hengelo, telefoon: (074) 255 30 86, e-mail: a.moviat@scalawelzijn.nl
Gemeenteraad
De gemeenteraad vergadert op 10 mei a.s. vanaf 19.30 uur in raadzaal van het stadhuis. Op de
agenda staan onder meer:

* Vaststelling "Verordening op de raadscommissies 2005"
* Benoeming in raadscommissies

* Invulling Strategische Agenda

* Evaluatie uitgaansconvenant/sluitingstijdenbeleid 2002
* Toepassen afdeling 4.2.8 Algemene wet Bestuursrecht
* Adjunct-griffier

* Aanbieding eindrapport project Digitale trapvelden
* Stadspark Weusthag

* Benoeming leden welstandscommissie, verruiming mandaat rayonarchitect en ondertekening dienstverleningsovereenkomst
* Toepassing vrijstellingsprocedure ex art. 19, lid 1 WRO t.b.v. het plan voor de bouw van het ROC aan de Lansinkesweg
* Vaststelling bestemmingsplan Wilderinkshoek
* Afwijzen verzoek om vrijstelling ex art. 19, lid 1 WRO (Lemerijweg 25)

* Nota Gezondheidsbeleid 2005-2008 'Een gezonde stad'
* Planschadeverzoek ex art. 49 WRO bestemmingsplan Westermaat Plein
* Bezwaarschrift Awb, gericht tegen voorbereidingsbesluit Buren-De Veldkamp d.d. 22 juni 2004

De meest actuele agenda vindt u onder Bestuur & Organisatie/Bestuursagenda.

De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel en de bibliotheek.

Spreekuur raadsfracties

Verschillende raadsfracties uit de gemeenteraad houden spreekuur voor geïnteresseerde burgers. Op maandag 9 mei gebeurt dat door:


- PvdA van 19.30 tot 20.00 uur, liefst op afspraak: telefoon (074) 2776626, e-mail pvda@Hengelo.nl


- CDA van 19.00 tot 19.30 uur, liefst op afspraak: telefoon (074) 2459215 of b.g.g. (074) 2507351, e-mail cda@Hengelo.nl


- VVD van 18.30 tot 19.30 uur, op afspraak: telefoon (074) 2915792, e-mail vvd@Hengelo.nl- ChristenUnie van 20.00 tot 21.00 uur, liefst op afspraak: telefoon (074) 2437485, e-mail christenunie@Hengelo.nl


- Burgerbelangen vanaf 19.45 uur, op afspraak: telefoon (074) 2772631, e-mail bb@Hengelo.nl


- D66 op afspraak: telefoon (074) 2501181, e-mail d66@Hengelo.nl


- SP op afspraak: telefoon (074) 2421042, e-mail sp@Hengelo.nl


- Groen Links iedere maandagavond, na telefonische afspraak: telefoon overdag (0546) 832934, 's avonds (074) 2776792, e-mail groenlinks@Hengelo.nl

De fracties houden spreekuur in het stadhuis (begane grond) en zijn 's avonds te bereiken via de zij-ingang onder de toren.

Een van de raadsleden spreken?

Wilt u een van de raadsleden spreken? Vanaf pagina 27 in de Gemeentegids staan de adressen en telefoonnummers van alle raadsleden vermeld. Weet u niet precies wie u moet hebben? U kunt dan contact opnemen met het centrale nummer van de fractie van de politieke partij van uw keuze. De nummers staan hiervoor bij de spreekuren vermeld. Voor meer informatie kunt u ook de Gemeentewinkel bellen, telefoon (074) 245 95 55.

Straatnamen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende straten hebben benoemd en/ of gewijzigd:

in Broek-Noord

* Citroenvlinder

* Parelmoervlinder

* Aurelia

* Hageheld

* Zonnekoekje

* Meikever

* Draaitor

in Thiemsland

* Sherwood Rangers gewijzigd in Bevrijderslaantje
* Sherwood Rangers verplaatst (naar terrein met ontsluiting vanaf de Bornsestraat)
Dit besluit is in werking getreden met ingang van 4 mei 2005 en ligt vanaf heden met bijbehorende tekeningen ter inzage bij de afdeling
* Buitenweg 18, veranderen dakkapel

* Granaatstraat 31, oprichten garage en een overkapping
* Jacob Marisstraat nabij nr. 2, oprichten hekwerk (voetbalkooi)
* Jacques Urlusstraat 20, oprichten erfafscheiding
* Libellestraat 55, veranderen en vergroten woonhuis
* Paulinastraat 72, oprichten berging

* Peckedam 11, vergroten garage

* Vondelstraat 65, veranderen en vergroten woonhuis
* Wethouder Voogdgeertstraat 34, veranderen en vergroten woonhuis
* Backenhagenlaan 76, veranderen en vergroten verpleeghuis
* C. T. Storkstraat 16 - 18, veranderen en vergroten hotel/restaurant

* Geerdinksweg 1, plaatsen 2 lichtbakken

* Petroleumhavenstraat 8, oprichten erfafscheiding
* Scheldestraat 28, oprichten dakopbouw op garage
* Sluitersdijk 24, oprichten veeschuur wijziging vergunning 2004/0414

Reguliere bouwvergunning eerste fase

Oldenzaalsestraat/Hasselerbaan, oprichten bedrijfspand met showroom

Inzien en zienswijzen

Nadat burgemeester en wethouders over deze aanvragen een besluit hebben genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u -wanneer u belanghebbende bent- een bezwaarschrift indienen.
* C. T. Storkstraat 16-18, veranderen en vergroten hotel/restaurant (rijksmonument)

Inzien en zienswijzen
U kunt de desbetreffende stukken van 4 tot en met 18 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke zienswijzen indienen bij burgemeester en wethouders. Nadat burgemeester en wethouders over deze aanvragen een besluit hebben genomen, worden deze gepubliceerd. Daarna kunt u -wanneer u belanghebbende bent- een bezwaarschrift indienen. in het Stadskantoor, telefoon (074) 245 96 52.
Artikel 19 lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders zijn in principe bereid vrijstelling te verlenen voor onderstaand perceel:

* Harmsveldweg 4, veranderen en vergroten schoolgebouw. Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan maar Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben een algemene verklaring van geen bezwaar afgegeven.
U kunt de desbetreffende stukken van 4 mei tot 1 juni 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke Artikel 19 lid 3 WRO
verlenen voor onderstaande percelen:

* Multatuliplantsoen 5, veranderen en vergroten woonhuis dmv een erker

* Elsschotplantsoen 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Oldenzaalsestraat 229, veranderen en vergroten woonhuis De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende U kunt de desbetreffende stukken van 4 mei 2005 tot 1 juni 2005 inzien Artikel 15 WRO
verlenen voor het volgende perceel:

* Kettingbrugweg 32, veranderen en vergroten woonhuis Deze vrijstellingsmogelijkheden zijn opgenomen in het geldende U kunt de desbetreffende stukken van 4 tot 18 mei 2005 inzien bij de afdeling Bouwen. Tijdens de inzagetermijn kunt u schriftelijke
* Bordeauxstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Bornsestraat 154, veranderen en vergroten woonhuis
* Bornsestraat 156, veranderen en vergroten woonhuis
* Breemarsweg 554, veranderen en vergroten woonhuis
* Floresstraat 82, veranderen en vergroten woonhuis
* Uranusstraat 4, veranderen en vergroten woonhuis
* Weth. Kampstraat 167, oprichten schuur

* Alverstraat 5 + 15, oprichten 2 woonhuizen
* Alverstraat 7 + 13, oprichten 2 woonhuizen
* Binnenhavenstraat 66, veranderen en vergroten bedrijfspand
* Geurdsweg 40 a, veranderen en vergroten woonhuis
* Grundelweg 43, veranderen en vergroten woonhuis
* Kolbleistraat 14, oprichten woonhuis

* Kolbleistraat 20 + 22, oprichten 2 woonhuizen
* Morshoekweg 31, oprichten ligboxenstal

* Wolfkaterweg 53, oprichten opslaghal

* Oldenzaalsestraat 201, plaatsen opschrift Sloopvergunningen

* Deurningerstraat 85, slopen keuken/berging/stalling
* Grundelweg 43, slopen woonhuis (gedeeltelijk)
* Oude Postweg 112 A, slopen garage

Monumentenvergunning


* Beursstraat 2, restaureren restaurant
Alle vergunningen zijn in week 16 verzonden. Voor de juiste datum van aan de:

* Asveldweg 11 en 19 een nieuwe revisievergunning (a.b.i. artikel 8.4, 1e lid van de Wet milieubeheer) te verlenen aan het gehele metaalproductiebedrijf Emerson Process Management devision EL-O-MATIC (B.V.).

Het verlenen van de vergunning houdt verband met veranderingen in de onder de naam Emerson process management EL-O-MATIC gedreven bedrijfsinrichting.
Aan de ontwerpbeschikking worden voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. U kunt de desbetreffende stukken van 4 mei tot en met 31 mei 2005 inzien bij de afdeling Milieu. Tijdens de inzagetermijn kunt u gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen bij burgemeester en wethouders. U kunt -schriftelijk en gelijktijdig met de bedenkingen- vragen uw persoonlijke gegevens niet bekend te maken. U wordt ook in de gelegenheid gesteld over de ontwerpvergunning van gedachten te In de week van 20 april tot en met 26 april 2005.
* Morshoekweg, ter hoogte van huisnummer 31, kappen van 7 eiken.
* Herplant: 15 of 22 bomen van een duurzame houtsoort (eik, linde, kastanje of beuk) in de maat 16/20 of 20/25 binnen één jaar na de kap van de 7 eiken.
Parkeerplaatsen voor gehandicapten
Rectificatie
In de advertentie van vorige week (besluiten van 18 tot en met 22 april) is per abuis de onderstaande toewijzing niet opgenomen:
* H. Leefsmastraat, de eerste, rechter parkeerplaats in de rij van 4
* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is
* de gronden van het bezwaar.