Gemeente Noordwijk

LINTJE VOOR VIER NOORDWIJKERS

Op donderdag 29 april, de dag voor Konginnedag, vond de jaarlijkse uitreiking plaats van de koninklijke onderscheidingen. Namens Hare Majesteit de Koningin decoreerde Burgemeester Groen vier Noordwijkse ingezetenen. Het betreft personen die overeenkomstig het Orderreglement een of meer opvallende prestaties hebben geleverd en/of werkzaamheden hebben verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben, dan wel zich geruime tijd voor de samenleving hebben ingespannen en/of anderen hebben gestimuleerd.

De volgende personen ontvingen een lintje:

De heer A.A.J. Beuk
De heer Beuk kan worden beschouwd als een pionier en lobbyist op het gebied van toerisme en personenvervoer. Sinds 1956 is de heer Beuk werkzaam binnen het familiebedrijf BEUK.Vanaf 1990 is hij directeur van de subbedrijven Beuk Touringcars en Beuk Autobedrijf. Met zijn bedrijf heeft hij Nederland en Noordwijk bij buitenlandse touroperators onder de aandacht gebracht. Al jarenlang is Beuk Touringcars de huisvervoerder van het Koninklijk Huis. De heer Beuk heeft in zijn positie een wezenlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkelingen binnen de branche en de werkgelegenheid in Noordwijk. Onder zijn leiding ontwikkelde het bedrijf zich tot een schoolvoorbeeld van een onderneming waarin het particulier eigendom wordt gecombineerd met verantwoord en maatschappelijk ondernemerschap. Dit uit zich onder meer in donaties, sponsoractiviteiten en het kostenloos ter beschikking stellen van touringcars en limousines voor verschillende organisaties.
Vanuit zijn ondernemerschap is de heer Beuk ten diepste betrokken bij de Noordwijkse samenleving en vooral bij het vitaal houden daarvan.

De heer Beuk is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer drs I. Broomans
De heer Broomans heeft zich bewogen op diverse terreinen in de zorg en heeft daar baanbrekende initiatieven ontplooid. Als directeur van de Provinciale Kruisvereniging Zuid-Holland heeft hij de noodzakelijke schaalvergroting gerealiseerd binnen de honderden kruisverenigingen in deze provincie.

Van 1977 tot 2002 heeft hij bewerkstelligd, dat de entadministratie in Zuid-Holland uitstekend heeft kunnen functioneren. Zijn visionaire blik, goede netwerk en vermogen om ideeën in concrete plannen om te zetten heeft hij ook bewezen bij de oprichting van de Algemene Thuiszorg Centrale (ATC) in 1990.
In 1999 was hij oprichter, bestuurslid en thans adviseur van de Branche Vereniging Thuiszorg Nederland (BTN).
Toen eind vorige eeuw bleek dat het huisartsentekort een dramatische omvang aannam, heeft hij als eerste het medical callcenter geïntoduceerd en tezamen met de verzekeraars CZ en VGZ ontwikkeld.

De heer Broomans is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer M.R. Dobbinga
Tot halverwege de jaren tachtig was de heer Dobbinga leraar Duits en directeur van de christelijke MAVO te Noordwijk. Vanaf 1988 tot heden vervult hij de functie van secretaris van het dagelijks bestuur van woonzorgcentrum Groot Hoogwaak,
Verder is hij zeer actief op kerkelijk gebied, waar hij een aantal nevenfuncties vervulde, zoals: voorzitter van de Diakonie van de Hervormde Gemeente Noordwijk en lid van de centrale Kerkenraad Noordwijk. Nog steeds is hij voorzitter van het kerkkoor in Noordwijk-Binnen.
Voor het CDA was hij op lokaal niveau actief in de politiek. De heer Dobbinga is nog steeds leider van Klederdrachtgroep Noordwijk, secretaris van de Raad voor de Zorg van de gemeente Noordwijk en vice-voorzitter van de afdeling Noordwijk van de Algemene Bond voor Ouderen (ANBO)

De heer Dobbinga is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer W.J.C. de Ridder
De heer De Ridder heeft sinds 1951 diverse (bestuurlijke) activiteiten ontplooid op het terrein van de jongerenbeweging en de lokale politiek. Hij was onder meer voorzitter van de Nederlandse Katholieke Jongerenbeweging (NKJB), voorzitter van de jongerenafdeling Noordwijk van de KVP, voorzitter van de KVP, afdeling Noordwijk-Binnen. Vanaf 1962 tot heden is de heer De Ridder voorzitter van de biljartvereniging Northgo en organiseerde in die functie een groot aantal biljartfinales in Noordwijk
In zijn beroepsmatige werk was hij tot zijn pensionering in 1999 als bloembollenexpert werkzaam.

De heer De Ridder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Noordwijk, 28 april 2004
AJZ/Communicatie, tel. 071-3660451

Voor inlichtingen en opmerkingen: mail de gemeente Noordwijk : gemeente@noordwijk.nl

laatste aanpassing: 27-07-2004 webmaster@noordwijk.nl