Gemeente Bergen op Zoom


Intentieovereenkomst voor de wijkaanpak Nieuw-Borgvliet/Langeweg

Foto: de intentieovereenkomst wordt getekend.
Op 2 mei 2005 heeft namens de gemeente, wethouder L.Withagen een intentieovereenkomst getekend met Bouwbedrijf van Agtmaal en projectontwikkelaar Johan Matser. Doel van de overeenkomst is om een ontwikkelingsmaatschappij tot stand te brengen die de plannen uit het wijkontwikkelingsplan Nieuw-Borgvliet/Langeweg zal gaan realiseren. Vorig jaar is door de gemeenteraad een wijkplan vastgesteld dat voorziet in opwaardering van het leef- en woonmilieu van die wijk. In dat plan worden projecten onderscheiden die door de gemeente worden gedaan en projecten die door commerciële partijen worden uitgevoerd.

Ferdinand Bolstraat en Albert Cuijpstraat
Het eerste project dat door de gemeente wordt opgepakt voorziet in verbetering van het openbaar gebied in de omgeving van Ferdinant Bolstraat en Abert Cuijpstraat. Gelijkertijd zullen door woningstichting Wonen West Brabant een aantal woningen worden verbeterd. Dit project is momenteel in voorbereiding en binnenkort zullen daarover de buurtgesprekken plaatsvinden.

Voor de projecten die door commerciële partijen zullen worden opgepakt, streeft het gemeentebestuur ernaar om een ontwikkelingsmaatschappij tot stand te brengen. Hiervoor zijn benaderd Bouwbedrijf van Agtmaal uit Oudenbosch en projectontwikkelaar Johan Matser uit Hilversum.

Met het sluiten van een overeenkomst leggen betrokken partijen de intentie vast om tot deze ontwikkelingsmaatschappij te willen komen. Voordat het zover is moeten de commerciële partijen nog wel de nodige studie verrichten omdat met de ontwikkeling van die projecten aanzienlijke risico's aan de orde zijn.

Zodra die studie is afgerond zullen op basis van de resultaten gesprekken plaatsvinden om tot oprichting van de ontwikkelingsmaatschappij te komen. Naar verwachting zullen die gesprekken nog deze zomer plaatsvinden.
Kijk voor het wijkplan Nieuw Borgvliet Langweg onder de rubriek Plannen en projecten.